17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinTrucuri pentru a vă menţine silueta

Trucuri pentru a vă menţine silueta

Viaţa sedentară, lipsa activităţii fizice şi un program de masă dezordonat sunt principalii factori ce favorizează îngrăşarea, indiferent de vârstă

Chiar dacă ritmul alert al vieţii nu ne permite întotdeauna să respectăm pas cu pas indicaţiile nutriţioniştilor, există câteva trucuri simple de care ne putem folosi pentru a avea grijă de siluetă chiar şi în „nebunia“ cotidiană.
Indiferent dacă lucraţi într-un birou, faceţi muncă de teren ori din diverse motive sunteţi nevoit să staţi acasă, este indicat să vă pregătiţi din timp mâncarea pentru prânz. Obişnuiţi-vă ca dimineaţa sau chiar cu o seară înainte să vă preparaţi un sandviş, o salată sau o gustare sănătoasă şi nutritivă. Puneţi mâncarea într-o caserolă pe care să o luaţi cu dumneavoastră la serviciu sau să o aveţi la îndemână în frigider. Astfel, la ora prânzului, când veţi simţi că vi se face foame, veţi avea pacheţelul la îndemână şi nu veţi mai fi tentat să mâncaţi o prăjitură, o ciocolată sau preparate de tip fast-food, care dăunează siluetei.
Oricât de mult v-aţi dori să slăbiţi sau să vă menţineţi greutatea, trebuie să ştiţi că nu veţi reuşi dacă săriţi peste mese. Dacă lăsaţi să treacă prea mult timp înainte de a vă potoli foamea, organismul intră într-un fel de „panică“, simţind pericolul înfometării. Astfel, metabolismul este încetinit şi organismul arde mai puţine calorii. Pentru a evita această situaţie, nu săriţi peste mese, dimpotrivă, învăţaţi-vă să mâncaţi de cinci sau şase ori pe zi, însă atenţie: porţiile trebuie să fie mici. Este o foarte bună metodă de a intensifica metabolismul şi, în plus, acest obicei vă împiedică să vă simţiţi atât de flămând încât să mâncaţi mai mult decât vă trebuie atunci când vă aşezaţi la masă.

Ajutorul din bucătărie

Condimentele vă sunt cel mai puternic aliat în încercarea de a vă menţine silueta. În afară de faptul că pot înlocui cu succes sarea, care dăunează sănătăţii dacă este consumată în exces, condimentele vă ajută să mâncaţi mai puţin. Există studii ştiinţifice care arată că persoanele care obişnuiesc să mănânce foarte condimentat (indiferent de preferinţele în acest sens) mănâncă mai puţin decât cele care preferă preparatele fade. În plus, condimentele şi ierburile aromatice prezintă foarte multe beneficii pentru sănătate, care sunt recunoscute şi confirmate de nutriţionişti. Ca bonus, vă propunem să daţi o şansă muştarului: este un aliment fără calorii şi, în plus, conţine turmeric, un ingredient cu proprietăţi antioxidante.
Descoperiţi, de asemenea, uleiul de măsline ca pe o minune a gastronomiei. Eliminaţi untul din alimentaţia dumneavoastră şi înlocuiţi-l, pe cât posibil, cu uleiul de măsline. Faceţi această schimbare nu doar atunci când gătiţi, ci şi când preparaţi gustări sau sandvişuri. De exemplu, în loc să ungeţi feliile de pâine cu unt, turnaţi puţin ulei de măsline. Este un obicei sănătos, pe care îl putem împrumuta fără probleme de la locuitorii din ţările mediteraneene.
Uleiul de măsline este bogat în acizi graşi omega 3, iar unii experţi susţin că reduce nivelul colesterolului „rău“ şi, în plus, are capacitatea de a elimina senzaţia de foame. Mai mult decât atât, o lingură de ulei de măsline conţine 120 de calorii – iată încă o bilă albă pe care o primeşte acest aliment.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU