6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSoarele, cel mai bun afrodiziac

Soarele, cel mai bun afrodiziac

Expunerea la soare poate fi benefică nu doar pentru aspectul pielii, ci şi pentru libidou. Un studiu realizat recent de specialiştii de la Sunlight Research Forum (SRF) şi dat publicităţii de site-ul leiweb.it a demonstrat faptul că nu doar alimentele pot influenţa libidoul, ci şi soarele. Din câte se pare, expunerea regulată la soare poate stimula pielea umană să producă importante cantităţi de vitamina D. Această substanţă are efecte pozitive asupra producţiei de testosteron, hormonul masculin prin excelenţă.
Astfel, s-a constatat că expunerea la razele soarelui contribuie la creşterea cantităţii de vitamina D. De asemenea, s-a constatat că nivelul de hormon sexual scade împreună cu nivelul de vitamina D, odată cu începerea sezonului rece, atingând cel mai scăzut nivel în luna martie, pentru că în această perioadă razele soarelui sunt mult mai slabe.

Fertilitate masculină

De altfel, studii anterioare, precum cel realizat de specialiştii de la  Universitatea din Copenhaga, au demonstrat că bărbaţii care vor să devină taţi ar trebui să se expună regulat la soare. Aşadar, domnii ar trebui să renunţe la solar, pentru că bronzul natural are un dublu efect pozitiv: conferă un aspect plăcut pielii şi îmbunătăţeşte randamentul pe plan sexual. Din câte se pare, vitamina D, produsă de corp, creşte calitatea spermei. Pentru acest studiu, cercetătorii danezi au testat calitatea spermei a 300 de bărbaţi aleşi la întâmplare şi au analizat în laborator alte 40 de mostre.
În acelaşi timp, specialiştii au măsurat şi cantitatea de vitamina D din sângele celor implicaţi în studiu. Jumătate dintre ei aveau un nivel insuficient, din cauza expunerii pentru un timp prea scurt la lumina naturală. Concluziile studiului confirmă legătura dintre calitatea spermei şi vitamina D şi pare să explice de ce cuplurile preferă să conceapă copii pe durata vacanţei.
De altfel, un sondaj recent a demonstrat faptul că 41% dintre femei şi 45% dintre bărbaţi afirmă că au mai multă poftă de sex pe măsură ce cresc gradele în termometre. Cei mai mulţi dintre aceştia au mărturisit că le-ar plăcea să facă sex în timpul unei furtuni sau al unei ploi calde de vară.

Sex în vacanţă

În afară de testosteron, s-a observat că expunerea prelungită şi intensă la razele soarelui favorizează un surplus de alţi hormoni care cresc pofta de sex, dar şi energia. Astfel, s-a observat că nivelul de serotonină, supranumit hormonul fericirii, creşte odată cu expunerea la lumina solară. Iar starea de bine indusă de acest hormon influenţează pozitiv libidoul. În acelaşi timp, razele soarelui descurajează eliberarea de melatonină, hormon care este responsabil cu starea de somnolenţă. În timpul verii, senzaţiile de oboseală sunt mai rare, expunerea la soare ajutându-ne să fim mult mai energici decât în restul anotimpurilor.
Expunerea la soare predispune, din câte se pare, şi la mai multă deschidere faţă de iubire. Razele soarelui favorizează eliberarea de dopamină şi oxitocină, hormoni responsabili cu emoţiile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS