22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinJocul întâlnirilor

Jocul întâlnirilor

Scena întâlnirilor este un teren pe care fiecare dintre noi îl percepe diferit. Există persoane care consideră că a merge la întâlniri reprezintă o provocare extremă, care poate afecta negativ şi pe termen lung respectul de sine. Altele, însă, văd jocul întâlnirilor ca pe o activitate de petrecere a timpului liber minunată şi plăcută, care nu are nici un efect negativ.
De ce există aceste percepţii atât de diferite şi de ce pentru unii este mai uşor decât pentru alţii? Se pare că încrederea şi independenţa ar reprezenta cheia succesului.
Întâlnirile – adică posibilitatea de a întâlni oameni noi şi de a petrece câteva ore agreabile cu cineva – sunt un bun „tratament“ pentru singurătatea care îi poate afecta, la un moment dat, şi pe cei mai independenţi oameni.
Totuşi, psihologii avertizează că atunci când folosim întâlnirile pentru a ne trata de singurătate, interacţiunea cu persoana cu care ne vedem tinde să capete mai multă importanţă decât este nevoie. Astfel, întâlnirea nu mai este caracterizată de distracţie şi voie bune, ci doar de un control permanent şi de o teamă ascunsă de respingere. Iată o explicaţie pentru faptul că unele persoane consideră întâlnirile un veşnic motiv de stres.

Întâlnirea poate fi un motiv de stres

Atunci când ne încearcă o lipsă de încredere în forţele proprii, avem tendinţa de a folosi întâlnirile pentru a căuta o confirmare. Fie că este vorba de confirmarea faptului că suntem atrăgători, că oamenii ne plac sau, pur şi simplu, a faptului că nu suntem singuri, încercăm să găsim această confirmare în ochii persoanei cu care ne întâlnim. Problema apare pentru că din acest motiv ne supunem propria persoană la o presiune foarte mare în încercarea de a găsi imediat o persoană potrivită, care să umple golul pe care îl simţim.
Din acest motiv, fiecare întâlnire se transformă într-un câmp minat, un fel de luptă interioară şi un carusel de întrebări („Mă place sau nu mă place?“, „Îmi place persoana asta sau nu?“, „Poate sau nu poate să fie jumătatea mea?“) care ne ţin ca pe ace.
Cea mai mare problemă într-o astfel de situaţie apare când persoana care ne place nu este interesată, un lucru care aruncă încrederea în sine în cel mai adânc abis.  
Secretul pentru a vă bucura de întâlniri – care se vor a fi şi trebuie să fie activităţi agreabile – este să nu vă creaţi aşteptări sau scenarii în privinţa lor. Dacă vă veţi distra la întâlnire, cu atât mai bine; dacă întâlnirea nu va fi prea plăcută sau chiar un eşec, nu vă faceţi mustrări de conştiinţă, vor mai fi şi altele.
Dacă există atracţie, bucuraţi-vă de senzaţie, dacă nu, nu faceţi un capăt de ţară din asta. Nu vă supuneţi propria persoană unei presiuni mai mari decât ar trebui.
Gândiţi-vă că întotdeauna este loc de mai bine şi, aşa cum spune un vechi proverb, ce este al dumneavoastră este pus deoparte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS