10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinTenerife, locul ideal pentru vacanţă

Tenerife, locul ideal pentru vacanţă

Mulţi oameni visează la un concediu pe această frumoasă insulă exotică, Tenerife fiind una dintre destinaţiile exotice din Europa.

Tenerife este, cu siguranţă, una dintre cele mai iubite şi apreciate destinaţii din Europa, fapt confirmat şi de numărul mare de turişti care au decis în urma unui sondaj că Tenerife este insula unde ar dori să-şi petreacă anul acesta mult aşteptatul concediu.
Tenerife este cea mai mare insulă a Arhipelagului Canare, cu o vegetaţie luxuriantă şi climă blândă pe tot parcursul anului, care permite vizitatorilor să facă plajă în orice anotimp, cu temperaturi care nu coboară sub 20 de grade Celsius şi nu depăşesc 30 de grade.
Situat în Oceanul Atlantic, Arhipelagul Canare aparţine, din punct de vedere geografic, mai degrabă Africii, însă administrativ, acesta ţine de Spania. Fiind o insulă de origine vulcanică, plajele din Tenerife au o culoare aparte, care clasează insula în topul celor mai exotice locuri din lume.
Cel mai înalt punct de pe insulă şi chiar şi din Spania este vârful vulcanului Teide, 3.717 m, care uneori poate fi admirat, de pe locul în care faceţi plajă, cum este acoperit de zăpadă.
S-ar putea spune la prima vedere că Tenerife este locul în care dacă veţi sta mai mult de trei sau patru zile vă veţi plictisi, dar nu este deloc aşa. Insula oferă o mulţime de atracţii şi activităţi pentru toate categoriile de turişti.

Trebuie să ajungeţi neapărat în parcul Las Aguilas

Parcul exotic Las Aguilas este unica junglă din Europa, loc în care o mulţime de animale trăiesc în habitatul lor natural. Veţi avea ocazia să admiraţi de la câţiva metri distanţă de dumneavoastră, dar totuşi aflându-vă în siguranţă, crocodilii sau maimuţele sau puteţi asista la show-urile oferite de păsările exotice din acea zonă. Totodată, parcul se adresează şi iubitorilor de sporturi extreme sau de aventură, aceştia având posibilitatea de a efectua un traseu pe frânghie, traversând parcul.
Parcul Las Aguilas este deschis pentru vizitatori între orele 10.00 – 18.00 zilnic şi 10.00 – 20.00, între 15 iulie – 15 septembrie.

Croazieră Peter Pan

În cazul în care doriţi să admiraţi balenele şi delfinii înotând în mijlocul oceanului, atunci puteţi opta pentru excursia pe care agenţiile de turism locale o numesc „croazieră Peter Pan“.
Croaziera în Atlantic durează trei ore, timp în care se urmăresc delfinii şi balenele de pe o barcă specială de safari, apoi turiştii asistaţi de specialişti pot face snorkeling în Atlantic sau pot lua prânzul pe vas degustând mâncărurile tradiţionale preparate din peşte sau fructe de mare.

Excursie pe Insula La Gomera

Insula La Gomera se află la 35 km de Tenerife  şi, cu toate acestea, ea este foarte diferită. Cristofor Columb s-a oprit de nenumărate ori pe această insulă în călătoriile sale, iar din 1986 insula a fost declarată parte UNESCO. Portul insulei se află în San Sebastian, care este şi capitală. La Gomera se pot vizita locurile memoriale ale lui Columb. De aici aventura continuă, traversând Valea Hermigua spre oraşul Agulo, unde se face un scurt popas pentru a lua prânzul, apoi drumul continuă către Parcul Naţional Garajonav, pentru a admira pădurile preistorice şi pădurile de dafini. Insula La Gomera nu este vestită pentru plajele sale exotice, ci mai degrabă pentru cultură şi istoria un pic diferită de cea a Insulei Tenerife.

Castle Museum Park

Descoperă istoria Insulelor Canare: floră, faună, agricultură, vulcanii, mâncarea şi ceramica vă vor arăta tot ce vreţi să ştiţi despre folclorul Insulelor Canare. Pentru copii aveţi la dispoziţie cursuri de călărie pe cămile şi terenuri de joacă.

Casa Iriarte, locul unde se mai dau spectacole medievale

Această clădire este din secolul 18, foarte bine păstrată, cu balcoanele distinctive canariene mereu prezente pe această insulă. Poetul şi autorul Tomas de Iriarte y Nieves-Ravelo s-a născut în această casă în 1750.
Partea de jos a casei are magazine care vând suveniruri, iar în partea de sus este un muzeu naval, cu o colecţie de fotografii şi postere vechi. Aventura medievală continuă cu un program cu cavaleri şi cină inclusă într-un castel medieval, Castelul San Miguel.
Puteţi deveni participanţi la program, unde, urmărind jocurile cavalerilor, aveţi ocazia să consumaţi cina dumneavoastră conform obiceiului medieval, „cu mâna“. În timpul spectacolului puteţi admira cavalerii şi vă puteţi bucura împreună cu câştigătorul. Programul include şi alegerea reginei şi puteţi da mâna cu regele. După spectacol, în sala de bal a castelului vă aşteaptă muzică plăcută pentru dans. Dansul şi distracţia se continuă în timpul serii, iar atmosfera este asigurată de formaţia castelului, The Drifter’s (Larry Ray, Louis, William şi Sebastian).
Mai puteţi să vedeţi şi un show flamenco în seara de „foc şi dans“. Un program cu dansuri spaniole cunoscute, spectacol de balet: Musicalul „Fuego y Danza“ de Carmen. Spectacolul are loc la Piramidele de Arona (din Nostrum Resort), Avda de Americas /n, 38660 Arona.

Skypark sau Aquapark, ce alegeţi?

Cea mai nouă atracţie a insulei, Skypark-ul este un parc unde veţi avea ocazia să vă relaxaţi şi să vă răcoriţi în piscinele cu apă încălzită. Puteţi savura o gamă largă de distracţii gratuite. Copiii pot petrece ore de neuitat în Mini-tower, Trampoline, Climbing Wall şi Terenul de joc acvatic. Iar dumneavoastră vă puteţi încerca nervii cu atracţii ca: Jump the Bungy, Shot the Rocket, Soar the Scad şi Swing the Swing.
Aquapark sau paradisul acvatic cu mii şi mii de posibilităţi de distracţii, piscine, tobogane şi show cu delfini. Parcul LORO, denumit şi „El must de Canarias“, adică un program obligatoriu pentru turiştii din insulele Canare, este situat în cel mai cunoscut oraş din nordul insulei, în Puerto de la Cruz. În acest parc minunat aveţi ocazia să petreceţi o zi de neuitat, admirând cea mai mare colecţie de papagali din lume, plimbându-vă şi relaxându-vă în parc şi în grădina cu orhidee sau asistând la extraordinarele show-uri cu papagali, delfini şi foci. Puteţi intra şi în cea mai modernă „casă“ de pinguini din Europa, precum şi în tunelul cu rechini.
Circulaţia pe insulă se poate efectua în mai multe feluri. Circulă cu regularitate autobuze locale, taxiuri, şi nu în ultimul rând, se pot închiria autoturisme la preţuri foarte avantajoase. Practic, liniile de autobuze acoperă toate drumurile deschise circulaţiei, totuşi recomandăm folosirea acestora numai persoanelor care stau pe insulă o vreme mai îndelungată. Liniile locale se recunosc după culoarea verde a autobuzelor şi au inscripţia TITSA, care este de fapt firmă de transport local. Aproape în toate cazurile trebuie să faceţi semn pentru a opri, altfel nu opresc.
Un sejur de opt zile în Tenerife cu avion inclus şi cazare la demipensiune poate porni de la 516 euro şi poate ajunge la 1.390 pentru acelaşi număr de zile, dar cu cazarea la un hotel de cinci stele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII