Ingrediente (pentru 4 porţii): 400 g de carne de vită foarte slabă, 2 morcovi, 2 fâşii de ţelină, o ceapă, un dovlecel, un căţel de usturoi, 2 linguri de ulei de măsline, o lingură de făină, o cană şi jumătate de supă de vită, un sfert de cană de suc de roşii, 1 kilogram de cartofi, un sfert de cană de lapte călduţ, o cană de brânză degresată.
Mod de preparare: Tăiaţi mărunt morcovii, ţelina, ceapa şi dovlecelul, pisaţi usturoiul şi puneţi-le pe toate la călit în uleiul de măsline. Lăsaţi legumele pe foc aproximativ şapte minute, apoi adăugaţi carnea de vită tăiată bucăţi şi lăsaţi recipientul pe foc până când carnea se rumeneşte bine. Adăugaţi făina şi, după un minut, adăugaţi supa şi sucul de roşii, apoi asezonaţi după gust. Curăţaţi cartofii, tăiaţi-i cubuleţe, fierbeţi-i până se înmoaie, apoi scurgeţi-i bine de apă şi pasaţi-i ca pentru piure. Adăugaţi în cartofi laptele călduţ, amestecând până se omogenizează, şi asezonaţi după gust. Puneţi amestecul de legume şi carne într-o tavă termorezistentă, apoi adăugaţi piureul de cartofi şi întindeţi-l uniform. La sfârşit, presăraţi brânza, fărâmiţată. Daţi totul la cuptor timp de 15 minute, la temperatura de 200 de grade Celsius.
Plăcintă cu legume şi carne
ȘTIRI VIDEO GdS
Ultimele stiri
Toate
- Toate
- Administratie
- Admitere
- Advertoriale
- Afaceri de succes
- Agricultura
- Auto
- Autostrada Olteniei
- Bacalaureat
- Bancuri
- Bani & Afaceri
- Bani Europeni
- Baschet
- Black Friday
- Casa si gradina
- Cultura
- Diete si fitness
- Dolj
- Educatie
- Europa
- Eveniment
- Featured
- Finante
- Fotbal
- Gadgets
- Gaming
- Gazeta mea
- Gorj
- Handbal
- Horoscop
- Imobiliare
- International
- Interviu
- Investigatii
- IT&C
- Local
- Magazin
- Mama si copilul
- Medicina
- Mehedinţi
- Mobile
- National
- Olt
- Oltenia Business
- Opinii
- Politica
- Publireportaj
- Razboi Ucraina
- Retete culinare
- Sanatate
- Sport
- Stiri mondene
- Tehnologie
- Tenis
- Vacante si calatorii
- Vâlcea
- Viata sanatoasa
- Volei