16.4 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinSfaturi utile pentru prepararea mâncărurilor

Sfaturi utile pentru prepararea mâncărurilor

– Cele mai potrivite condimente pentru dovlecei sunt mărarul şi cimbrul.
– Dacă faceţi un suc de legume sau zarzavat, de exemplu de spanac sau salată verde, amestecaţi-l cu un suc mai consistent, cum este cel de morcov.
– Peştele, ca să fie mai gustos şi să nu se sfărâme la preparare, se unge cu zeamă de lămâie, apoi se sărează şi se lasă timp de 20-30 de minute, după care se prepară fiert, prăjit sau la grătar.
– Parmezanul (caşcavalul ras) amestecat în făina prin care se dă peştele înainte de a fi prăjit îi dă un gust mai bun şi înlătură mirosul din bucătărie.
– Mirodeniile cele mai potrivite pentru preparatele din peşte sunt: dafin, ienibahar, cimbru, coriandru, tarhon, piper, cuişoare, nucşoară şi pătrunjel verde.
– Smântâna din reţete se poate înlocui cu lapte şi unt (de exemplu, în loc de 250 g de smântână puneţi 220 ml de lapte şi 3 linguri de unt).
– Albuşul se bate uşor spumă dacă se adaugă puţină sare.
– Gogoşile vor deveni mai pufoase şi mai puţin unsuroase dacă la sfârşitul operaţiei de frământare a aluatului adăugaţi o linguriţă de oţet.
– Porumbul fiert va fi mai gustos dacă în apa în care fierbe adăugaţi o cănuţă cu lapte şi o lingură de zahăr.
– Feliile de mere sau pere din compot îşi pot păstra culoarea iniţială dacă imediat după curăţire se introduc în apă cu oţet. Apoi se scot şi se pun în altă apă la fiert. Oţetul nu influenţează gustul compotului.
– Chiftelele se pătrund mai bine în interior dacă înainte de a fi prăjite le faceţi o adâncitură cu degetul. Căldura pătrunde mai repede, iar chiftelele îşi vor recăpăta forma în timpul prăjirii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU