15.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinReguli de aur pentru recăpătarea siluetei

Reguli de aur pentru recăpătarea siluetei

Cursa pentru recăpătarea siluetei a început deja. Aţi renunţat deja la dulciuri, vă faceţi cu regularitate exerciţiile de fitness, iar oglinda începe să reflecte o imagine plăcută. Pentru a câştiga teren mai mult în această cursă n-ar fi tocmai rău să adăugaţi pe lista dumneavoastră de priorităţi şi alte câteva sfaturi.
Primul dintre acestea, recomandat de specialiştii în probleme de nutriţie de la Universitatea din Minesotta, ar fi cântărirea de fiecare zi căci, susţin ei, chiar şi cele 100 de grame pierdute de la o zi la alta pot fi stimulatoare. Aşa deci cântăriţi-vă în fiecare dimineaţă şi aşteptaţi-vă să vedeţi diferenţele.
Un alt obicei de care trebuie să vă descotorosiţi, pentru a câştiga cursa cu kilogramele în plus, este acela de a vă uita în faţa televizorului.
Chiar dacă aveţi impresia că aşa vă relaxaţi, nu faceţi decât să leneviţi, iar asta se va vedea la cântar. Dacă totuşi nu puteţi să vă descotorosiţi de uitatul la televizor, puteţi să faceţi acest lucru în timp ce pedalaţi la bicicleta de cameră. Indicat ar fi să faceţi mai bine o plimbare în parc, mai ales că primăvăra pare să fii sosit sau să vă jucaţi o oră cu cei mici.
Studiile arată că adulţii care stau mult la televizor au şi tendinţa de a ronţăi diverse gustări, mai ales dulci, în acelaşi timp, aşa că acumulează cu 7 la sută mai multe calorii decât cei care preferă alte activităţi.

Sfaturi la îndemână

De asemenea, din farfurie nu trebuie să vă lipsească fibrele. Consumul acestora necesită mai mult timp pentru mestecare şi cresc producţia hormonilor care determină senzaţia de saţietate.
Nu uitaţi să consumaţi suficient de multe lichide. Apa nu e bună doar ca să potolească setea, ci şi pentru că vă creşte metabolismul. „Studiile cercetătorilor germani au arătat că opt pahare de apă pe zi cresc rata metabolismului cu 30 la sută. O parte din această creştere venea din efortul organismului de a încălzi apa, iar restul din efortul de a o absorbi. Când beţi apă, nu consumaţi calorii, dar organismul foloseşte energie ca să o acumuleze. Asta e valabil doar pentru apă, nu şi pentru sucuri sau alte băuturi“, explică Michael Boschmann de la Universitatea de Medicină din Berlin. Deosebit de important este să beţi apa înainte de masă şi, mai ales, înainte de gustări dulci.

Un somn bun, un pas spre o siluetă de vis

Şi un somn bun vă ajută în lupta cu kilogramele în plus. „Un studiu efectuat la Universitatea din Chicago relevă faptul că oamenii care nu dorm suficient au un nivel mai scăzut al hormonilor care controlează apetitul. Dacă dormiţi prea puţin, riscaţi să ajungeţi obez! Cel mai bine e să adormiţi devreme şi să vă treziţi tot devreme!“, se menţionează pe site-ul acasatv.ro.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS