Acasă Magazin Sfaturi utile în bucătărie

Sfaturi utile în bucătărie

-

– Orezul rămâne întreg şi alb dacă se adaugă în apa de fiert o felie de lămâie.
-Pentru a obţine o spumă de albuş care nu se lichefiază este bine să punem zahărul în două reprize: una când începem bătutul, iar cealaltă la final.
– Supa va avea o culoare plăcută dacă adăugaţi puţin morcov ras pe răzătoarea mică şi călit în puţin ulei.
– Pentru a înmuia o bucată de brânză întărită, înveliţi-o într-o cârpă curată îmbibată în vin alb şi puneţi-o pentru o oră la frigider.
– Dacă doriţi să obţineţi o supă clară şi aţi uitat să îi luaţi spuma, folosiţi următorul truc: adăugaţi un albuş de ou nebătut, acesta va coagula resturile de spumă şi o va limpezi.
– Cremele de ciocolată vor fi mai fine şi mai aromate dacă veţi topi ciocolata într-o jumătate de ceaşcă de cafea şi nu în apă caldă, aşa cum se procedează de obicei.
– Anasonul se foloseşte la mâncărurile pe bază de ciuperci şi peşte, coriandrul este recomandat pentru prepararea fripturilor şi a vânatului, cuişoarele – pentru sosuri şi prăjituri, ghimbirul pus la friptură frăgezeşte carnea.
– Nucşoara dă un gust deosebit salatelor şi mâncărurilor cu carne.
– Şofranul în orez şi la cozonac le dă acestor preparate o culoare galben-aurie.
– Muştarul se păstrează mai bine dacă îl presăraţi cu sare.
– Spălaţi legumele în jet de apă, dar nu le lăsaţi să stea în apă după aceea pentru că îşi pierd valoarea nutritivă.
– Icrele păstrate în sare se desărează astfel: se pun într-un tifon şi se ţin în lapte sau în apă rece cam 1 oră. Se storc şi se prepară.
– Foile de clătite se pot păstra mai multe zile proaspete dacă le împăturiţi în patru şi le băgaţi la frigider în pungi de plastic.
– Cartofii fierţi în coajă se vor curăţa mult mai repede şi mai uşor dacă, după ce au fiert, îi puneţi în apă rece.
– Carnea pe care doriţi să o pregătiţi la cuptor devine mai fragedă dacă turnaţi peste ea puţin coniac.
– Paprika (boia de ardei) nu se pune pe carnea udă pentru că se va arde şi va da un aspect urât fripturii. Se va pune după ce friptura este gata.

ȘTIRI VIDEO GdS