13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinDin secretele preparării mâncărurilor

Din secretele preparării mâncărurilor

– Puneţi puţină sare în tigaie înainte de a pune la fript carnea, iar grăsimea nu va mai sări pe pereţi sau pe dumneavoastră;
– Maioneza devine mai spumoasă dacă, atunci când este gata, o combinaţi cu o lingură de apă rece;
– Cartofii fierţi în coajă pot deveni deosebit de gustoşi dacă îi tăiaţi în jumătăţi pe lung cât sunt încă fierbinţi şi puneţi pe fiecare bucată câte o jumătate de linguriţă de unt şi o jumătate de linguriţă de pastă de roşii;
 – În salata de morcovi cruzi puneţi o lingură de ulei de măsline sau de floarea-soarelui. În acest fel, vitamina A din morcovi va fi mai uşor de asimilat. Evitaţi să puneţi zeamă de lămâie deoarece aceasta distruge vitamina A, care este foarte valoroasă;
– Înainte de a da la cuptor o prăjitură în care aţi folosit mere rase, ungeţi-o cu un amestec făcut din puţin unt, scorţişoară şi zahăr. Gustul deosebit de bun va fi evident;
– În oala de fiert sub presiune evitaţi să pregătiţi compoturi de fructe, de mere, în special, pentru că spuma care se formează poate bloca spaţiul de comunicare al vasului cu exteriorul, iar valva de siguranţă se poate bloca. Din acelaşi motiv, când fierbeţi orez sau legume uscate, lăsaţi focul mic;
– Când orezul fiert pentru rizotto este aproape gata, adăugaţi un pahar cu lapte. Preparatul îşi va îmbogăţi conţinutul şi acesta va fi mai uşor de digerat;
 – Dacă puneţi în piureul de cartofi două linguri de smântână şi 1 albuş bătut spumă, gustul va fi deosebit, iar piureul va fi mai pufos;
– Când pregătiţi o salată de fructe (fie ele chiar din conserve), pentru ca aceasta să fie mult mai gustoasă, puneţi fructele într-un castron. Pregătiţi un sirop de zahăr, peste care stoarceţi zeama de la o jumătate de lămâie. Turnaţi siropul peste fructe cu 5 minute înainte de a mânca salata;
 – Daţi ceapa tocată prin puţină făină şi aceasta nu se va mai arde la călit;
– Pentru ca omleta să fie pufoasă, bateţi bine jumătate din albuşuri într-un castron. În spumă, combinaţi apoi unul câte unul gălbenuşurile şi puneţi la urmă restul de albuş bătut separat. De asemenea, puneţi la fiecare două ouă bătute o linguriţă de făină dezlegată cu puţin lapte sau smântână proaspătă;
– Puneţi în sosul de roşii o linguriţă de zahăr şi una de muştar. Va avea un gust excelent, va fi mai aromat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS