21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte ştiri

„Circul“, în Piaţa „Mihai Viteazul“
Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri“ prezintă sâmbătă, de la ora 12.00, în Piaţa „Mihai Viteazul“, spectacolul cu caracter interactiv „Circul“. Reprezentaţia va avea un invitat special, un clovn uriaş, şi va fi urmată de o petrecere a clovnilor. Din distribuţia spectacolului fac parte Oana Stancu, care a fost răsplătită de curând cu o menţiune pentru interpretarea rolului „Degeţica“, din spectacolul cu acelaşi nume, la Festivalul Teatrelor de Păpuşi şi Marionete „Puck“ de la Cluj-Napoca, precum şi Daniel Mirea şi Ilie Turcu.
Mirela MARINESCU

„The Shining“, cel mai înspăimântător film din istorie
Capodopera cinematografică „The Shining“, realizată în 1980 de regizorul Stanley Kubrick, după un roman scris de Stephen King, a fost votată cel mai înspăimântător film din istorie, potrivit unui sondaj publicat de cotidianul britanic The Telegraph. Filmul l-a avut ca protagonist pe Jack Nicholson, într-unul dintre cele mai apreciate rolurile ale carierei. Scenariul pentru „The Shining“ a urmărit povestea unei familii care primeşte în grijă, pe timpul iernii, un hotel izolat într-o zonă montană, reşedinţă temporară care va declanşa un lanţ de evenimente pe cât de stranii, pe atât de înspăimântătoare.
NewsIn

Filarmonica „Oltenia“, în Germania
Orchestra simfonică a Filarmonicii „Oltenia“ va susţine pe 7 noiembrie un concert vocal-simfonic, alături de corul oraşului Nattheim (situat în districtul Heidenheim – landul Baden-Württemberg) şi de cvartetul vocal craiovean format din: Diana Ţugui (soprană), Mihaela Popa (mezzosoprană), Marian Someşan (tenor), Ioan Cherata (bariton) – solişti ai Teatrului Liric „Elena Teodorini“. Dirijor va fi Ralf Schussler. Din program face parte „Requiem“ în Re minor pentru solişti, cor şi orchestră, K. 626 de W. A. Mozart. În octombrie 2003, Orchestra simfonică a Filarmonicii „Oltenia“ a mai concertat în Nattheim (Germania), unde, alături de corul oraşului, a interpretat Cantata profană „Carmina Burana“, de C. Orff.          
Mirela MARINESCU

„Un artist ales de Dumnezeu – convorbiri cu maestrul Nicu Creţu“
Sala Oglinzilor de la Muzeul de Artă Craiova a găzduit joi lansarea volumului „Un artist ales de Dumnezeu – convorbiri cu maestrul Nicu Creţu“. Lucrarea purtând semnătura lui Radu Jianu, consultant artistic la Filarmonica „Oltenia“, este un amplu interviu, desfăşurat pe 100 de pagini, cu maestrul Nicu Creţu, dirijor, violonist şi orchestrator al Ansamblului „Maria Tănase“. „Muzica dispare odată cu ultimul acord, iar singura cale de a rămâne viu în memoria celor care sunt şi vor veni sunt rândurile scrise în pagini de volum. Este un proiect amplu, realizat cu credinţa că este bine ca aceşti oameni să rămână în memoria generaţiilor viitoare, pentru că numai aşa vor putea trăi veşnic“, a precizat autorul cu ocazia lansării volumului.
Mirela MARINESCU

„Logodnicul din lună“, pe scena Liricului craiovean
Teatrul Liric „Elena Teodorini“ prezintă sâmbătă, de la ora 19.00, premiera operetei de Eduard Kunneke, „Logodnicul din lună“. Jucat pe scena liricului craiovean în 1974 şi mai apoi în 1979, după cum menţiona regizorul artist, Teodor Ispas, reprezentaţiile se vor relua cu altă distribuţie, din care fac parte: Magda Gruia Negoescu, Marian Someşan, Ioan Cherat, Laurenţiu Nicu, Doina Sărsan, Teodor Ispas, Mihaela Popa, Paul Neagu, Ionuţ Dumitru.
Mirela MARINESCU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS