Beneficiile lămâii în ritualul de înfrumuseţare

Autori


Sucul de lămâie nu este doar un banal ingredient folosit la prepararea mâncărurilor, ci şi un veritabil aliat al doamnelor şi domnişoarelor atunci când vine vorba de îngrijire şi înfrumuseţare.

Zeama de lămâie este o soluţie naturală extraordinară pentru rezolvarea multor probleme ce ţin de înfrumuseţare şi îngrijire. Există o mulţime de modalităţi în care sucul de lămâie poate fi folosit în cadrul ritualurilor cotidiene de îngrijire. Avantajul cel mai mare este că zeama de lămâie e un produs cosmetic nu doar foarte eficient, ci şi foarte ieftin, cu rezultate spectaculoase.

Tratament împotriva mătreţii

Mătreaţa şi senzaţia de mâncărime provocată de aceasta sunt neplăcute pentru oricine. Dacă vă confruntaţi cu această problemă şi nici unul dintre şampoanele antimătreaţă existente pe piaţă nu dă rezultate în cazul dumneavoastră, vă propunem o soluţie eficientă şi la îndemână pentru combaterea mătreţii. Masaţi-vă scalpul cu două linguri de zeamă de lămâie, după care clătiţi abundent. Apoi amestecaţi o linguriţă de zeamă de lămâie cu o cană de apă şi clătiţi-vă părul cu această combinaţie. Repetaţi operaţiunea zilnic până când mătreaţa dispare.

Unghii sănătoase

Pentru a vă păstra mereu unghiile sănătoase, curate şi strălucitoare, apelaţi tot la lămâi. Tăiaţi o bucată mai mare de lămâie şi apucaţi miezul cu degetele. Ţineţi unghiile în pulpa fructului timp de cel puţin cinci minute, apoi clătiţi cu apă călduţă. Veţi fi uimită cât de sănătoase, puternice şi strălucitoare vor deveni unghiile dumneavoastră, mai ales dacă repetaţi operaţiunea în mod periodic, măcar o dată pe săptămână.

O respiraţie proaspătă


Acidul citric pe care îl conţine lămâia este extrem de eficient pentru eliminarea bacteriilor ce cauzează halena. Dacă vă confruntaţi cu această problemă, nu trebuie decât să stoarceţi câteva picături de zeamă de lămâie şi să faceţi gargară. Astfel veţi scăpa de respiraţia urât mirositoare şi veţi putea fi sigură că igiena orală va fi păstrată pe parcursul întregii zile.

O piele mai deschisă la culoare

Dacă, din anumite motive, pielea de pe coate sau axilă are o nuanţă mai închisă decât pe restul corpului, zeama de lămâie poate rezolva această problemă inestetică. Seara, înainte de culcare, ungeţi zonele respective cu suc de lămâie şi lăsaţi-l să acţioneze peste noapte. Dimineaţa, clătiţi zona cu multă apă. Repetaţi acest ritual de câte ori este nevoie, până veţi fi mulţumită de rezultat. Dacă doriţi să utilizaţi acest remediu pentru a deschide nuanţa pielii de pe tot corpul, cea mai bună soluţie este să adăugaţi o jumătate de cană de zeamă de lămâie în cadă, în apa în care faceţi baie. Pentru a obţine rezultatele dorite, staţi în apa „tratată“ cu zeamă de lămâie timp de 20 de minute. Veţi constata că epiderma va deveni treptat mai deschisă la culoare şi mai catifelată.

Decolorant de păr natural

În cazul în care nu sunteţi complet mulţumită de culoarea pe care o are părul dumneavoastră şi v-aţi dori o nuanţă mai deschisă, fără a aplica însă un tratament prea dur, zeama de lămâie vă salvează şi de această dată. Alternativa naturală la decolorarea chimică a părului este aceea de a stoarce zeama de la o lămâie direct pe păr. Efectuaţi această „operaţiune“ şi staţi în soare timp de o jumătate de oră, după care şamponaţi părul şi daţi-l cu balsam, aşa cum faceţi la fiecare spălare. Dacă sunteţi deja vopsită blond, veţi observa imediat şuviţe mai deschise la culoare, iar dacă culoarea părului este mai închisă, veţi observa tonuri plăcute de roşu. Este o metodă excelentă de luminare a culorii dacă doriţi să obţineţi o schimbare subtilă sau vreţi să deschideţi nuanţa părului treptat.Comenteaza acum

Alte stiri

27 aprilie 2019

Cum să prepari limonada perfectă pentru masa de Paște

Limonada este bună oricând, în sezonul cald, la o masă îmbelșugată, atunci când pare cea mai bună idee pentru a te răcori. Secretul unei limonade perfecte este să se facă, mai întâi, siropul din zahăr. Se dizolvă zahărul în apă

Sumarul ediției de joi, 27 august 2009

Actualitate

» Fotbal: Steaua a învins în deplasare pe Saint Patrick’s
» Fotbal – Liga Europa: Dinamo a eliminat-o pe Slovan la penaltiuri
» Fotbal: FC Vaslui, eliminată de AEK Atena
» Fotbal: CFR Cluj, în grupele Ligii Europa
» Certificare ISO cu cântec la CJ Dolj
» Anchetă internă la CE Turceni
» Scandalagiii de la Caracal rămân în arest
» Drumuri de calvar în Mehedinţi
» La arat pe asfalt
» Să o ajutăm pe Elena!
» Olt: Răniţi în accident
» De la 1 septembrie, vizita la medic costă
» Craiova: Au parcat unde a vrut muşchiul lor

Local

» Oltencuţa talentată câştigă alte premii
» Locuinţe pentru chiriaşii evacuaţi din casele naţionalizate
» Laboratoarele nu au bani pentru analize gratuite
» Droguri ascunse la bunici
» Patru vieţi, secerate într-o clipă
» Maşinile cu numere de căruţă circulă ilegal
» Descinderi la zece craioveni suspectaţi de înşelăciune informatică

Dolj

» Scurte ştiri

Gorj

» 30 la sută din şcolile din Gorj, fără autorizaţie sanitară de funcţionare

Sport

» Bârca, gazată la Combinat
» Planuri mari în „Kosovo“ pentru panduri
» Eugen Neagoe: Aş veni cu primul avion la Craiova
» Vrea un trofeu
» Scurte ştiri
» Turcii, fără replică în faţa lui Lucescu
» Lotul Austriei pentru meciul cu România
» Fără remize în Liga Campionilor
» Românii forţează intrarea în grupe

Bani & Afaceri

» Atenţie mărită la cumpărarea unei locuinţe!
» Ruinele comunismului: Zahărul Calafat cu gust amar
» Cursurile de formare profesională, la mare căutare
» Doljenii se împrumută tot mai puţin
» Marketingul de succes cere nu doar un buget monstru
» Gândiţi precum angajaţii dumneavoastră
» Evaluarea performanţelor

Magazin

» Horoscop
» Scurte ştiri
» Secretele unui look natural
» Beneficiile lămâii în ritualul de înfrumuseţare
» Fereşte-te de radar!
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Picătura de cunoaştere
» Bancul zilei
» Vremea în Oltenia
» Ia te uită!

Opinii

» Mincinosul mincinoşilor
» Marinarul Traian – cronica unui naufragiu

Top