22.6 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024

Roşii umplute

Ingrediente: 8 roşii, 250 g pâine felii, 4 ouă, oţet alb, 1 căţel usturoi, 1 ceapă roşie, busuioc, ulei de măsline extravirgin.
Mod de preparare: Îndepărtaţi coaja pâinii, apoi picuraţi pe felii 2-3 linguri de ulei amestecat cu usturoi zdrobit şi 2-3 linguri de oţet. Puneţi-le apoi la rumenit într-o tavă, în cuptor, sau în tigaie, pe aragaz. Tăiaţi roşiile, scoateţi miezul, presăraţi-le cu sare şi lăsaţi-le să se scurgă, până pregătiţi umplutura.
Sfărâmaţi cu mâna pâinea (dacă e prea uscată, stropiţi-o cu puţină apă sau lapte) şi amestecaţi-o cu ceapa tocată mărunt, cu miezul roşiilor tocat cubuleţe şi cu ouăle. Potriviţi de sare, piper, adăugaţi busuiocul şi amestecaţi până obţineţi o compoziţie omogenă.
Umpleţi roşiile, aşezaţi-le în tavă, stropiţi-le cu ulei şi lăsaţi-le la cuptor 20-25 de minute, la 180 de grade Celsius. Între timp, puteţi pregăti nişte chifteluţe din ricotta, pe care o amestecaţi cu ceapă tocată mărunt şi apoi formaţi mici sfere. Lăsaţi-le la rece până sunt gata roşiile, apoi serviţi-le împreună.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS