Ingrediente: 8 roşii, 250 g pâine felii, 4 ouă, oţet alb, 1 căţel usturoi, 1 ceapă roşie, busuioc, ulei de măsline extravirgin.
Mod de preparare: Îndepărtaţi coaja pâinii, apoi picuraţi pe felii 2-3 linguri de ulei amestecat cu usturoi zdrobit şi 2-3 linguri de oţet. Puneţi-le apoi la rumenit într-o tavă, în cuptor, sau în tigaie, pe aragaz. Tăiaţi roşiile, scoateţi miezul, presăraţi-le cu sare şi lăsaţi-le să se scurgă, până pregătiţi umplutura.
Sfărâmaţi cu mâna pâinea (dacă e prea uscată, stropiţi-o cu puţină apă sau lapte) şi amestecaţi-o cu ceapa tocată mărunt, cu miezul roşiilor tocat cubuleţe şi cu ouăle. Potriviţi de sare, piper, adăugaţi busuiocul şi amestecaţi până obţineţi o compoziţie omogenă.
Umpleţi roşiile, aşezaţi-le în tavă, stropiţi-le cu ulei şi lăsaţi-le la cuptor 20-25 de minute, la 180 de grade Celsius. Între timp, puteţi pregăti nişte chifteluţe din ricotta, pe care o amestecaţi cu ceapă tocată mărunt şi apoi formaţi mici sfere. Lăsaţi-le la rece până sunt gata roşiile, apoi serviţi-le împreună.
Roşii umplute
ȘTIRI VIDEO GdS
Ultimele stiri
Toate
- Toate
- Administratie
- Admitere
- Advertoriale
- Afaceri de succes
- Agricultura
- Auto
- Autostrada Olteniei
- Bacalaureat
- Bancuri
- Bani & Afaceri
- Bani Europeni
- Baschet
- Black Friday
- Casa si gradina
- Cultura
- Diete si fitness
- Dolj
- Educatie
- Europa
- Eveniment
- Featured
- Finante
- Fotbal
- Gadgets
- Gaming
- Gazeta mea
- Gorj
- Handbal
- Horoscop
- Imobiliare
- International
- Interviu
- Investigatii
- IT&C
- Local
- Magazin
- Mama si copilul
- Medicina
- Mehedinţi
- Mobile
- National
- Olt
- Oltenia Business
- Opinii
- Politica
- Publireportaj
- Razboi Ucraina
- Retete culinare
- Sanatate
- Sport
- Stiri mondene
- Tehnologie
- Tenis
- Vacante si calatorii
- Vâlcea
- Viata sanatoasa
- Volei