19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinSalată „Poieniţa cu ciuperci“

Salată „Poieniţa cu ciuperci“

Ingrediente: 500 g ciuperci, 80 ml oţet de mere 5%, 120 ml ulei, 3 frunze dafin, 10 boabe piper, 2-3 căţei de usturoi, 1 linguriţă sare, 500 g carne, 2 fire ceapă verde, 1 legătură pătrunjel, 1/2 kg cartofi, mazăre, 4 ouă fierte, 100 g brânză sau caşcaval, smântână sau iaurt, 5 morcovi fierţi.

Mod de preparare:
Se marinează ciupercile în felul următor: 2-3 căţei de usturoi pisaţi, 80 ml oţet de mere, 120 ml ulei, 1 linguriţă de sare, 10 boabe de muştar şi 3-4 frunze de dafin, împreună cu ciupercile, se pun într-o cratiţă acoperită şi se lasă să dea în clocot, după care se dă focul mic şi se lasă încă 5 minute la fiert. Apoi se pune folie într-o formă şi se aşază ciupercile una lângă alta, invers. Legumele, carnea şi ouăle se fierb. Se dau pe răzătoare legumele şi ouăle. Peste ciuperci se aşază ceapa verde şi pătrunjelul tocate, apoi se pun cartofii raşi, care se îndeasă cu mâna. Deasupra se toarnă mazărea, pe care o presăm puţin peste cartofi. Radeţi caşcaval şi turnaţi smântână. Urmează carnea, care se toacă mărunt şi pe care în prealabil o amestecaţi cu ouăle fierte şi rase. Ultimul strat e cel de morcovi raşi. Acoperiţi totul şi lăsaţi 1 oră ca să se pătrundă aromele.
Se răstoarnă cu grijă pe o farfurie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS