10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024

Scurte stiri

Găina care face ouă verzi
La o fermă din Croaţia există o găină care face ouă verzi, informează site-ul ananova.com. Stipa Gregacevic, proprietarul fermei din localitatea Forkusevci, a rămas cu gura căscată când a găsit în cuibar ouă verzi. „Nu îmi explic de ce se întâmplă acest lucru“, a spus Stipa Gregacevic. „Unii cred că ouăle s-ar fi înverzit din cauză că punem ardei roşu în mâncarea pe care o dăm găinilor“, a continuat acesta. El a spus că profitul obţinut din vânzarea ouălor a crescut simţitor, întrucât clienţii nu au nimic împotrivă să plătească de două ori mai mult doar pentru a pleca acasă cu un carton de ouă verzi. „E adevărat, ferma noastră este organică şi mereu suntem sfătuiţi să lucrăm cât mai «verde», dar nu cred că specialiştii se gândeau tocmai la asta“, a glumit Gregacevic.

A izbucnit în plâns după un jaf nereuşit
Un american a izbucnit în plâns după ce a fost închis în magazinul de băuturi alcoolice pe care voia să-l jefuiască, informează Yahoo!News. Când hoţul a intrat prin efracţie în magazin, proprietarul se afla în spatele tejghelei şi a apucat să declanşeze sistemul de siguranţă, moment în care toate încuietorile uşilor s-au blocat. Panicat, hoţul a scos o armă şi l-a obligat pe proprietar să-i redea libertatea, însă acesta şi-a dat seama că pistolul era de jucărie şi a refuzat să deschidă uşile până la sosirea poliţiei. În momentul în care oamenii legii au dat buzna în magazin, hoţul a aruncat arma pe podea şi a izbucnit în lacrimi, sperând probabil că îi va impresiona pe poliţişti. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar bărbatul a fost dus imediat la secţie.

Cenuşa defuncţilor, materie primă pentru opere de artă
O artistă din oraşul englez Sunderland foloseşte cenuşa persoanelor decedate pentru a realiza tablouri „unice, personalizate şi durabile“. După cum informează site-ul zigonet.com, britanica Val Thompson încorporează în picturile sale rămăşiţele arse ale persoanelor defuncte dragi clienţilor săi. Pictoriţa spune că este conştientă că această metodă poate părea destul de ciudată, însă consideră că, până la urmă, este o idee bună. Deşi dintotdeauna şi-a dorit să fie artistă, şi-a descoperit vocaţia de-abia după ce a primit o cerere bizară din partea fratelui său. Acesta a rugat-o să utilizeze cenuşa cumnatului său decedat pentru a crea un tablou care să-i amintească văduvei sale de el. Val Thompson a acceptat şi a realizat trei tablouri în care a încorporat rămăşiţele pământeşti ale decedatului. După ce a căutat pe internet mai multe detalii despre această metodă de pictură, britanica a constatat cu stupoare că este singura din lume care oferă aceste servicii şi a profitat, creându-şi o firmă pe care a numit-o „Ashes to Art“ – Cenuşă pentru artă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS