10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinAdela Popescu, altfel

Adela Popescu, altfel

În urmă cu două luni, MediaPro Pictures împreună cu regizorul Stere Gulea anunţau organizarea unui casting la nivel naţional pentru rolul principal din „Week-end cu mama“. Regizorul schiţa pe atunci şi un portret-robot al candidatei ideale: „O adolescentă nonconformistă, hotărâtă, fără pudori de limbaj, capabilă să-şi asume riscuri şi care să fi intrat în contact cu medii cât mai diverse. Legat de aspectul fizic, singura condiţie este să fie o apariţie interesantă“. Cerinţele regizorului erau întru totul justificate de rol – Cristina, o tânără care la doar 18 ani, are o experienţă de viaţă deloc de invidiat: părăsită de mamă la vârsta de doi ani, a fost crescută de rude, a abandonat şcoala la o vârstă fragedă şi a intrat într-un anturaj dubios. Acum e dependentă de droguri şi şi-a lăsat fiica de patru ani în grija unei fundaţii, conştientă fiind că nu-i poate oferi mare lucru.

Un weekend prelungit cu… mama

În aceeaşi perioadă în care Stere Gulea era în căutarea actriţei perfecte pentru acest rol, Adela Popescu susţinea examenul de admitere la IATC, Secţia actorie. Încheiase nu demult filmările la cea de-a treia telenovelă a postului Acasă, iar presa anunţa că se va retrage o perioadă. Dar, la câteva zile după ce a aflat că a trecut examenul de admitere cu media 10, a fost chemată la un casting de producătorii filmului „Week-end cu mama“.

„Castingul a fost fulgerător. Am aflat seara şi a doua zi m-am dus, fără să ştiu la ce să mă aştept. Am fost surprinsă şi bucuroasă să fiu chemată pentru acest rol, dar nu am mers atât de departe încât să sper că voi fi aleasă. Eram cu familia mea când m-au sunat şi mi-au spus că am luat proba. Fără să exagerez, m-am bucurat la fel de mult – dacă nu mai mult – ca atunci când am aflat că am intrat la actorie“, mărturiseşte Adela.

O nouă Adela

Rolul Cristinei din „Week-end cu mama“ a presupus şi o schimbare de look – Adela e acum roşcată, tunsă scurt, are un cercel în buză şi altul în nas şi se fardează puternic. „Acum pot să merg şi cu metroul, că nu mă recunoaşte nimeni“, râde ea, însă chiar din prima zi de filmare i s-a demonstrat contrariul şi, în ciuda schimbării de look, a fost imediat recunoscută şi abordată de câteva fetiţe, foarte încântate de felul în care arăta.

Înainte să înceapă filmările, a repetat împreună cu regizorul şi cu ceilalţi actori timp de două săptămâni. Adela nu s-a mulţumit cu atât, a încercat să afle cât mai multe despre dependenţa de droguri. „Recunosc că am citit mult despre asta, pentru că era important să înţeleg prin ce trece personajul meu. Nu mi-a fost uşor să fac trecerea de la personajele pozitive din telenovele la Cristina, deşi şi ea e un suflet curat, cu un destin chinuit însă. Cu siguranţă, şi schimbarea de look m-a apropiat mult de personaj şi pot spune că o iubesc şi o înţeleg pe Cristina“. Prima zi de filmare a Adelei s-a desfăşurat în Parcul Cişmigiu, iar partener de filmare i-a fost Tudor Aaron Istodor, fiul Maiei Morgenstern, cunoscut publicului din serialul „Băieţi buni“, difuzat de PRO TV, sau din „Hârtia va fi albastră“ (regia Radu Muntean). „Prima zi de filmare a fost foarte diferită de ce am făcut până acum. Am filmat o singură secvenţă în patru ore – e cu totul alt ritm faţă de cel cu care eram obişnuită la telenovelă, iar domnul Stere Gulea şi Tudor m-au ajutat foarte mult“, a povestit actriţa. Filmările pentru „Week-end cu mama“ se vor încheia la jumătatea lunii noiembrie, însă lansarea în cinematografe va avea loc în primăvara anului viitor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII