10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinRujul roşu, pentru un machiaj plin de personalitate

Rujul roşu, pentru un machiaj plin de personalitate

Rujul roşu îşi revendică locul său de „rege“ al produselor cosmetice şi în acest sezon. La fel ca şi în domeniul articolelor vestimentare, culoarea roşie este la mare căutare şi atunci când vine vorba despre buze, fiind în topul multora dintre make-up artişti.

Roşul anunţă o întoarcere a unei frumuseţi clasice în materie de machiaj. După mai multe sezoane în care s-a pus accent pe privire este absolut normal ca atenţia să se orienteze acum pe o altă parte a feţei, mai precis pe gură. Buzele roşii nu mai sunt acum „rezervate“ în exclusivitate ţinutelor de seară. Pe podiumurile prezentărilor de modă ale celor mai cunoscuţi creatori, rujul de culoare roşie, în diverse nuanţe, de la cele pale până la cele foarte aprinse, a fost asortat atât ţinutelor de zi, cât şi celor mai elegante rochii de seară.
Rujul roşu deţine un loc de cinste şi în rândul celebrităţilor. Penelope Cruz, Cate Blanchett şi Sharon Stone asortează deseori rujul la covorul roşu.
Multe femei sunt obişnuite să-şi macheze buzele doar cu gloss, pe care îl pot aplica de cele mai multe ori fără a folosi oglinda. Aplicarea rujului, în mod particular cea a rujului roşu, necesită mai mult timp, atenţie şi precizie, însă efectul obţinut este unul pe măsură. Pentru a nu fi nevoite să vă refaceţi machiajul buzelor după fiecare ceaşcă de cafea pe care o beţi este esenţial deci să folosiţi un ruj de foarte bună calitate, care persistă pe buze fără probleme, timp de mai multe ore.

Alegerea nuanţelor

Lucrul cel mai important de care trebuie însă să ţineţi seama este nunaţa de roşu pe care o alegeţi pentru buzele dumneavoastră. Aceasta se face în funcţie de nuanţa naturală a tenului dumneavoastră.
Doamnele cu tenul rozaliu pot alege diverse nuanţe de roşu ciclamen, femeile cu un ten palid pot opta pentru tonurile mai închise, cele cu piele albă pot alege roşu cardinal, iar doamnele cu pielea brună sunt sfătuite să aleagă un ruj în nuanţe de roşu cald spre cărămiziu. Culoarea tenului nu este singurul criteriu de care trebuie să ţineţi cont când vine vorba despre alegerea rujului. În funcţie de culoarea dinţilor, este bine să ştiţi că femeilor cu dinţii albi li se potriveşte un ruj roşu electric ce poate fi folosit sidefat sau în combinaţie cu un gloss, iar celor cu dinţii gri doar glossul cu nuanţe roşiatice. Doamnele cu dinţii galbeni trebuie să evite tonurile prea tari de roşu. În funcţie de efectul pe care doriţi să-l obţineţi puteţi opta pentru o nuanţă mai deschisă sau mai aprinsă.

Asortarea rujului roşu

Un alt lucru important este acela că în cazul în care vă coloraţi buzele cu un ruj roşu aprins, machiajul ochilor trebuie să fie foarte discret. În nici un caz nu este indicat să folosiţi tuş pentru ochi sau fard, ideal fiind să vă limitaţi doar la aplicarea unui strat subţire de rimel pe gene.
Înainte de aplicarea rujului faceţi conturul buzelor cu ajutorul unui creion în aceeaşi nuanţă cu cea a rujului, în nici un caz cu o nuanţă mult mai închisă decât a acestuia. Un alt aspect de care trebuie să ţineţi cont este cel legat de manichiură. Multe doamne cred că folosirea rujului roşu atrage după sine şi colorarea unghiilor în aceeaşi culoare. O astfel de tentativă este cât se poate de riscantă deoarece riscaţi să cădeţi în vulgar. Pentru a nu vă supune în nici un fel unui astfel de risc, cea mai bună opţiune pentru asortarea rujului cu culoarea unghiilor este manichiura franţuzească. Folosirea unui ruj roşu impune, de asemenea, atenţie şi atunci când vine vorba despre coafură, chiar dacă nu vă pregătiţi pentru o petrecere. Pieptănătura nu trebuie să fie  elaborată, dar în nici un caz neglijentă. Evitaţi coada de cal sau cocul rebel. De preferat este ca părul lung sau mediu să fie lăsat liber. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS