16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Acces cu cartelă la gunoi

Platformele de gunoi din Craiova ar putea fi dotate cu cartele pentru acces din 2008, edilii vrând în acest fel să stopeze mizeria întâlnită în acestea. În perimetrul destinat stocării gunoaielor vor avea acces doar cei care cotizează şi care vor fi interesaţi să păstreze curăţenia. „Până atunci, avem 50 de mii de lei pentru modernizarea celor existente. Angajaţii primăriei au demarat deja lucrări la una dintre platformele amplasate în centru, la blocul IJK. Se vor aduce apa, canalizarea, se va betona, într-un cuvânt vor fi făcute la standarde moderne“, a menţionat viceprimarul Gheorghe Nedelescu. În programul de reamenajare au fost incluse doar platformele care creau cele mai mari probleme autorităţilor locale. De asemenea, municipalitatea va mai investi circa 70.000 de lei pentru achiziţionarea a 500 de coşuri de gunoi, care vor fi amplasate pe marginea străzilor.

Rodica MITROI

Compania de Apă pune biciul pe restanţieri

Compania de Apă Oltenia (CAO) pare să fi găsit soluţia încasării datoriilor de zeci de milioane de lei acumulate de ani buni de asociaţiile de proprietari din Bănie. Cum vorba bună nu şi-a făcut efectul, conducerea instituţiei a decis că a trecut vremea compromisurilor. Prin urmare, cu ajutorul asociaţiilor, rău-platnicii vor fi urmăriţi în instanţă, individual, iar locuinţele acestora vor fi vândute la licitaţie, pentru a fi recuperaţi banii. Măsura, aşa cum speră şi administraţia locală, ar trebui să-i facă pe craioveni să plătească. În paralel, echipe ale companiei merg din uşă în uşă să-i convingă pe oameni să plătească banii pe care îi datorează. În această perioadă, s-a înregistrat însă o scădere drastică a încasărilor, ca, de altfel, în fiecare an. „Dacă în cursul anului valoarea plăţilor zilnice ajunge la 170.000 de lei, în lunile de vară au atins maximum 90.000 de lei. E vremea concediilor, însă sperăm ca situaţia să se redreseze o dată cu luna septembrie“, a declarat Constantin Stamatoiu, directorul Companiei de Apă Oltenia.

Rodica MITROI

Pagubele făcute de grindină, luate la puricat

O comisie mixtă formată din reprezentanţi ai Consiliului Judeţean şi Instituţia Prefectului Dolj va verifica în aceste zile în teren listele cu pagubele provocate de grindina care s-a abătut în noaptea de 11 spre 12 august asupra localităţilor Fărcaş, Tălpaş, Murgaşi şi Bulzeşti. Autorităţile au declarat la câteva zile după producerea evenimentului că primarii din localităţile respective au „umflat“ din pix pagubele, cerând cantităţi imense de materiale de construcţii pentru refacerea locuinţelor.

Cristina BÎŢU

S-a relansat programul PHARE Cooperare Transfrontalieră

Reprezentanţi ai mai multor primării, ONG-uri şi instituţii din judeţ au participat ieri la relansarea în Dolj a Programului Phare de Cooperare Transfrontalieră Romania-Bulgaria pe componentele „Dezvoltare economică“ şi „Protecţia mediului“. Prezentarea programului şi oportunităţile oferite de acesta în ceea ce priveşte atragerea de fonduri nerambursabile au fost făcute de reprezentanţii Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră pentru Graniţa România-Bulgaria de la Călăraşi, organizaţie care se ocupă de implementarea şi promovarea programului. Atât autorităţile administraţiei publice locale, cât şi reprezentanţii instituţiilor participante la întrunire au fost îndemnate să întocmească proiecte şi să le depună până pe 1 octombrie, data limită de primire a documentaţiei. De menţionat este faptul că suma totală disponibilă pentru acest tip de propuneri de proiecte este de 4,6 milioane euro.

Cristina BÎŢU

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS