10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinBalansoarul lui John F. Kennedy

Balansoarul lui John F. Kennedy

John F. Kennedy era un om extrem de ocupat şi rareori putea fi găsit în biroul său de la Casa Albă. În calitate de preşedinte al Statelor Unite, îndatoririle de serviciu îl obligau deseori să meargă pe teren şi, deci, să stea departe de balansoarul său, scaunul pe care i-l recomandase medicul prezidenţial, Janet Travell, prima femeie din istorie care a ocupat această funcţie. Kennedy suferea de dureri cronice de spate din cauza rănilor căpătate în timpul celui de-al doilea război mondial, iar Janet Travell i-a recomandat preşedintelui acest tip de scaun şi a proiectat diverse modele de balansoare pentru camerele Casei Albe şi pentru reşedinţele personale ale lui Kennedy. Travell nu a ajuns faimoasă cu această ocazie, în schimb balansoarele au devenit foarte populare, iar faptul că însuşi preşedintele Statelor Unite folosea un astfel de scaun a crescut vânzările.
Un cunoscut prezentator de televiziune britanic, Allistar Cooke, a povestit cum, în luna iunie a anului 1963, a urcat la bordul unui portavion, cu scopul de a face un reportaj despre activitatea marinei americane. Cooke şi-a adus aminte că nu tehnologia existentă pe navă l-a impresionat. I-a rămas însă întipărit în minte momentul în care, invitat fiind să viziteze cabina comandantului de navă, a rămas şocat când a intrat într-un spaţiu extrem de înghesuit care era ocupat de un balansoar şi de însuşi preşedintele Statelor Unite.
În anul 1996, după moartea lui Jacqueline Kennedy-Onassis, un număr important de obiecte care au aparţinut fostului preşedinte american şi soţiei sale au fost scoase la vânzare de Casa de licitaţie Christie’s. Printre aceste obiecte s-a numărat şi  balansoarul din lemn de stejar ce trona în Biroul Oval de la Casa Albă, obiect al cărui preţ fusese estimat la cel mult 5.000 de dolari. S-a vândut cu 453.000 de dolari după o licitaţie aprigă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS