16.4 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024

Moda pentru copii

Ce dacă sunt mici şi nu au prea multe cunoştinţe despre modă? Important este că părinţii lor ştiu ultimele tendinţe şi îi ancorează şi pe ei în designul vestimentar.

Vara bate la uşă, iar noile exemplare din colecţia 2007 au invadat deja magazinele, indiferent dacă este vorba de cele pentru adulţi sau de cele pentru copii. Şi dacă mama a adăugat în garderobă câteva piese de vestimentaţie înseamnă că acum a venit rândul celui mic. Se poartă salopetele, aşa că mami se „înarmează“ cu un card şi pleacă la cumpărături. Alege câteva exemplare din bumbac, cu imprimeuri, la modă în acest sezon, la un preţ de 27 de lei. Şi pentru că salopeta din blugi de vară, de anul trecut, a rămas cam mică, mami adaugă în coşul de cumpărături şi un astfel de exemplar, preţul fiind de 30 de lei. Şi tricourile au cam intrat la apă şi, în plus, cele de anul trecut s-au cam demodat. Aşa că o raită printre umeraşele cu maiori şi tricouri este binevenită. Cu imprimeuri, cu personaje din desene animate sau ceva mai simple, păstrând doar un discret imprimeu floral pe piept, la modă şi el, tricourile se aşază unul câte unul în coş. Preţul lor este de 13 lei, într-o paletă cromatică variată. Cămăşuţele, având drept accesoriu câte o fundiţă sau vreo danteluţă, la preţuri ce oscilează între 14,5 şi 18 lei, o cuceresc pe mămica rătăcită printre rafturile magazinului cu hăinuţe pentru copii. Toate lucruşoarele acelea, frumos colorate, îi fac cu ochiul şi parcă o roagă să le pună în coş, fără a mai conştientiza sumele pe bani alocate înnoirii garderobei celei mici.

Fiecare vârstă, cu moda ei

Şi dacă mămica fetiţei de un an şi câteva luni adaugă în coş şi câteva rochiţe cu imprimeuri florale (27,5) sau simple, având totuşi ca accesoriu un şnuruleţ ce modifică lungimea piesei de vestimentaţie, şi care costă 55 de lei, la raionul pentru băieţei mai mici de doi ani, altă mămică încearcă să facă alegerile cele mai bune. E drept, piesele de vestimentaţie sunt mai puţin variate, aşadar, cu cinci- şase tricouri din bumbac (13 – 18 lei), una sau două cămăşuţe cu mânecă scurtă în pătrăţele (14,5 – 19,10 lei) şi o pereche de pantalonaşi trei sferturi sau, de ce nu, lungi (20 de lei) şi subţiri, cu fermoare drept accesorii, rezolvă problema garderobei de vară a năzdrăvanului de acasă. Şi totuşi, pe ultima sută de metri, un lucru îi atrage atenţia. Pentru serile de la malul mării, potrivită ar fi cămăşuţa aceea albastră, cu imprimeuri hawaiene, aşa că mămica o pune în coşul de cumpărături, preţul ei fiind de 17 de lei. Era să uite de şepcuţe. Ar alege una gri cu negru, care s-ar potrivi perfect cu pantalonii pe care tocmai ce-i achiziţionase. Preţul şepcuţelor variază între 6 şi 13,2 lei. Pe un raft mai jos, o pălărie, tot pentru voinic, îi atrage atenţia, căci şi ea s-ar asorta minunat cu tricoul şi cu pantalonaşii trei sferturi. Este cachi, cu dunguţă portocalie şi costă 13 lei. Şi pentru fetiţe s-ar potrivi foarte bine o pălărie. Este accesorizată cu elemente florale, iar preţul său nu depăşeşte 13 lei. Şi domnişoarele cu vârste cuprinse între trei şi şapte ani au standul lor cu hăinuţe în magazin. Designerii au creat şi pentru ele piese de vestimentaţie care se înscriu în tendinţe, de la rochiţe cu imprimeuri florale (30 – 43 de lei), cu buline, în breteluţe, la rochiţe tip gogoşar (28 de lei). Pe umeraşe stau şi clasicele piese din blug, la 14,9 lei, rochiţe simple, cu câte un flururaş pe post de accesoriu în partea de jos. Nu lipsesc nici tricourile (14 lei) şi bluzele cu şnuruleţe ce se leagă sub piept, la 15 lei. O paletă cromatică variată şi în rafturile ce găzduiesc piese de vestimentaţie pentru băieţi. Cămăşi cu preţuri ce variază între 16,4  şi 31,5, pantaloni subţiri de vară (30 – 35 de lei). Oferte generoase, piese de vestimentaţie moderne, tocmai potrivite pentru a înnoi garderoba micuţilor.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS