19.8 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinZece reguli pentru sanatatea corpului si a spiritului

Zece reguli pentru sanatatea corpului si a spiritului

Sta in puterea fiecaruia dintre noi sa-si cultive o serie de obisnuinte sanatoase pentru a mentine sanatatea corpului si a spiritului. Iata câteva reguli atât de necesare pentru a va simti mereu in forma. 


1. Respiratia profunda si constienta – O respiratie profunda creste nivelul de oxigenare a celulelor, purifica sângele, stimuleaza celulele nervoase si intareste inima. Imediat dupa ce va treziti, stati linistiti aproximativ trei minute si concentrati-va asupra respiratiei, in special asupra inspiratiei. Faceti acelasi lucru inainte de culcare.


2. Alimentatie corecta si echilibrata – Mâncarea sanatoasa este bazata pe alimente integrale. Este indicat sa consumati produse ce cresc in locuri necontaminate sau provenite din culturile biologice. Consumati apa din abundenta si sucuri naturale.


3. Exercitii fizice – Zilnic trebuie sa faceti unul dintre exercitiile fizice preferate, si e mai bine daca faceti acest lucru afara. Daca dupa aceasta practica va simtiti obosit fizic sau psihic dedicati alte câteva minute repausului.


4. Relaxare si masaje antistres – Stresul este un mare dusman al organismului. Nu intotdeauna acesta poate fi evitat, insa puteti invata sa-l controlati si sa-l preveniti. In acest sens, de mare folos sunt practicile yoga si masajele de relaxare.


5. Somnul – Este extrem de important sa va furnizati energia de care aveti nevoie prin somn. Dormiti exact atât cât trebuie, nici mai mult, nici mai putin. Somnul reprezinta modalitatea de a ne regenera fortele fizice si psihice.


6. Hraniti-va si purificati-va cu apa – Apa hraneste, spala si purifica atât corpul, cât si spiritul de toxine fizice, mentale si emotive. In fiecare dimineata, dupa cele trei minute acordate respiratiei, faceti un dus in care sa alternati apa rece cu cea calda, iar in fiecare seara faceti o baie calda urmata de un automasaj aromatic.


7. Gânditi pozitiv – Orice gând va influenteaza viata in mod inconstient. De-a lungul zilei incercati sa va pastrati o stare de spirit optimista, sa gânditi ca toate lucrurile merg asa cum trebuie si ca in tot ceea ce faceti aveti doar sanse de reusita.


8. Armonia in viata afectiva si sexuala – Potrivit vechilor credinte orientale, precum tantra, insa si opiniei psihanalistilor, energia sexuala nu este doar sursa a vietii umane, ci alimenteaza si energia vitala si creativa individuala.


9. Baile de aer, soare si caldura – Creierul si mintea sunt „recipientele“ cele mai puternice ale corpului uman. Noi oferim corpului energia vitala atunci când respiram cu nasul, cu gura, dar si prin piele. Terapia prin expunerea la soare sau la caldura (sauna) este extrem de benefica pentru organism.


10. Estetica, armonia si creativitatea – In cautarea armoniei legate de sanatate si de frumusete adesea facem apel la creativitate si la arta, ca factori de imbunatatire. Culorile, stilul vestimentar, florile, peisajul, mâncarea, suprafetele, amenajarile interioare si extrerioare ale locuintei, toate influenteaza bunastarea corpului, mintii si spiritului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS