16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazin „Venezia“ - un local cu atmosfera italiana

„Venezia“ – un local cu atmosfera italiana

Pe vremea „conducatorului iubit“, inghetata (cea de calitate, in special), precum si alte dulciuri si fructele exotice erau greu de gasit. Imi amintesc ca era nevoie de o saptamâna de cumintenie acasa si de multe „stelute rosii“ la gradinita (semn ca o ascultasem pe „tovarasa educatoare“) pentru a le smulge parintilor promisiunea ca ma vor duce, duminica, la un restaurant de lânga oras, pentru a mânca profiterol si pentru a bea… Brifcor.


A trecut timpul, „conducatorul iubit“ a disparut din peisaj si acum inghetata (de toate felurile), precum si dulciurile si fructele exotice se gasesc pe toate drumurile… Cu toate acestea, profiterolul a ramas, pentru mine, apogeul delicateselor. De curând, in urma unui pariu, am câstigat promisiunea de a mi se face cinste cu un profiterol. Si unde sa speri ca mai gasesti asa ceva decât la o gelaterie… Am ales „Venezia“ ca loc de „predare-servire“ a „bunului“ care a facut obiectul pariului.


Gelateria „Venezia“, dar mai ales terasa, este un loc placut, cu balansoare relaxante, cu un mobilier in culori calde, cu o atmosfera placuta, tocmai buna pentru a-ti delecta mintea si simturile… Ospatarul atent s-a apropiat de masa, ne-a inmânat meniul plin de poze si s-a indepartat. Am analizat cu multa atentie meniul, cautând printre numele complicate de inghetata si acel „ceva“ ce ma facuse sa-mi amintesc cu lux de amanunte (inclusiv culoarea rochitelor preferate) de copilarie. Nu l-am gasit… Am asteptat ca ospatarul sa vina sa ia comanda si l-am intrebat, doar ca sa fiu sigura ca nu mi-a scapat, daca au totusi… profiterol. Si am fost de doua ori dezamagita de raspuns; o data, pentru ca raspunsul era negativ (motiv pentru care am insistat sa intrebe si bucatarul daca are posibilitatea sa pregateasca desertul dorit) si a doua oara, pentru ca ospatarul, mai tinerel, nu stia ce este acela profiterol. Mi s-a parut ciudat sa lucrezi toata ziua cu inghetata si sa nu stii ce este, cel putin in opinia mea, cel mai bun desert obtinut din inghetata.


Am depasit destul de greu dezamagirea si am luat iar la rasfoit meniul. Ne-am decis asupra doua cupe de inghetata, Nussknacker – Suite si Stracciatella – Becher (v-am spus ca denumirile sunt complicate, mai ales ca nu stiu deloc germana), la care am apreciat atât ingredientele (inghetata de nuci, alune si fistic, alune de padure, frisca si sos caramel, respectiv inghetata de straciatella, crema de whisky, frisca si sos de ciocolata), aspectul, cât si pretul, mai mult decât accesibil.


Am savurat inghetata si, desi nu avea acel gust pe care aproape il simteam pâna sa ajung la „Venezia“, n-am putut sa nu remarc finetea (semn al calitatii) inghetatei, precum si „efortul“ facut de cel care a pregatit cupa pentru ca tot ceea ce se aduce la masa sa semene cât mai mult cu ceea ce este in poza. In ce priveste toaleta, nu trebuie sa va faceti probleme: e curata.


„Dar are voie sa scrie?“


Va povesteam, cu alta ocazie, de problemele pe care le intâmpinam când vine vorba despre factura fiscala si despre fotografiile care v-ar ajuta pe dumneavoastra, cititorii, sa vedeti cum arata restaurantele prezentate si pentru a verifica, printr-o simpla privire, daca redactorul greseste cumva, macar in ceea ce priveste descrierea localului. Numai ca, si de data aceasta, am fost intâmpinati cu un refuz. Pentru factura fiscala este nevoie de prezenta contabilei, iar pentru fotografiere este nevoie de acceptul… „sotului“. De aceea, fotografia care ilustreaza acest material este facuta din strada, din afara terasei. Si asta numai pentru ca doamna de al carei refuz s-a lovit fotograful GdS, Marian Preda, avea o nelamurire: „Dar are voie sa scrie?“. Raspunsul este simplu: „Prin «puterea» cu care am fost investita de GdS si de dorinta cititorului de a sti unde se poate simti bine, in siguranta si cu ce costuri, DA“.


Gelateria „Venezia“


Str. Nicolae Balcescu, nr. 12


Calitatea preparatelor – Gustoase


Comportamentul personalului – Aproape „indiscret“


Atmosfera – „De bun gust“


Preturi – Pentru orice buzunar


Toaleta – Curata


Nota: pentru a asigura obiectivitatea, redactorul Gazetei de Sud testeaza incognito localurile vizitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS