17.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinElemente care definesc locuinta

Elemente care definesc locuinta

Pentru finisajele interioare si exterioare ale unei constructii trebuie folosite materiale adecvate. Procedeele de finisare necesita diferite operatiuni de pregatire a suprafetelor: izolatie, tencuire, grunduire etc.


Alegerea finisajelor intr-o locuinta reprezinta un pas extrem de important, deoarece acestea sunt elementele care definesc conceptia arhitecturala, armonia dintre toate incaperile. Fie ca este vorba de reamenajarea sau finisarea unei constructii noi, orice idee se poate pune in aplicare doar atunci când sunt folosite materialele si tehnologia corecte. Pentru fiecare cerinta legata de finisaj se pot folosi produse adecvate.


Tencuiala: reprezinta un element de finisaj din mortar aplicat umed sau uscat pe suprafata bruta a peretilor, a tavanelor sau a altor elemente de constructie, cu rol de protectie, decorativ, estetic sau igienic. Ea se aplica pe suprafate de caramida, beton etc. Tencuiala de baza de ipsos este una uscata, prefabricata si de calitate controlata, ce insumeaza toate calitatile naturale ale gipsului. Ea poate fi aplicata manual sau mecanic, cu ajutorul masinii de tencuit. Tencuiala umeda se obtine prin aplicarea mortarului pe suprafata-suport, iar cea uscata, prin fixarea sa pe suprafata respectiva cu suruburi, cuie, adeziv.


Tapetul: reprezinta alt material de finisaj confectionat din hârtie, foi de polimeri si uneori din pânza, matase, care se aplica prin lipire, pe pereti, in loc de zugraveala. Se foloseste in special tapet de hârtie si pe baza de polimeri mono sau policolor. Tapetul din PVC este neinflamabil, cu rezistenta la lumina, mucegai, lavabil si se fixeaza pe suprafete neregulate poroase. Tapetul de hârtie, de calitate superioara, imprimat cu diverse culori, gofrate, lavabile, catifelate se utilizeaza la acoperirea peretilor. O alternativa la modalitatile de finisare a peretilor interiori, el este un produs extrem de practic si elegant care imbina caracteristicile tapetului lavabil cu aspectul natural al zugravelii clasice. Iar daca un interior necesita o noua zugravire sau vopsire, tapetul ramâne pe perete drept suport si culoarea se reimprospateaza sau se poate schimba in functie de preferinte.


Placarea cu caramida: acest gen de finisaj poate fi recomandat pentru a da o nota aparte ambientului interior, rosul caramizii exprimând un aspect si un accent deosebite. Placajul din placute ceramice smaltuite realizeaza suprafete decorative si in interiorul incaperilor.


Material realizat in colaborare cu specialistii Praktiker

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS