18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinIritatiile cauzate de scutece - o problema pentru copii si mamici

Iritatiile cauzate de scutece – o problema pentru copii si mamici

Iritatiile cauzate de scutece reprezinta o problema care cu siguranta a dat bataie de cap multor mamici. Starile de agitatie, de plâns si de nervozitate ale copilului au de multe ori la baza senzatia de inconfort pe care o da o astfel de iritatie.


Principala cauza care duce la iritatia posteriorului micutilor o reprezinta umezeala. Nou-nascutii urineaza des si au scaune frecvente si moi. Chiar si cel mai absorbant scutec pastreaza o anumita umezeala pe pielea delicata a unui bebelus. Un copil caruia nu i se schimba scutecul ud o perioada prea mare are cele mai multe sanse sa ii apara iritatii de la scutece. Totusi aceasta problema poate aparea si la copiii care au o piele in mod special sensibila, in ciuda faptului ca ii schimbati scutecul foarte des. Copiii de o vârsta mai mare care urmeaza un tratament medicamentos cu antibiotice sunt de asemenea predispusi la astfel de iritatii. Site-ul eva.ro ofera mamicilor câteva sfaturi atât in ceea ce priveste tratarea iritatiilor, cât si in ceea ce priveste prevenirea aparitiei acestora.


Cel mai bun tratament – schimbarea frecventa a scutecelor


Cel mai bun remediu impotriva acestei neplacute situatii este schimbarea frecventa a scutecelor copilului, pastrându-l in acest fel curat si cât mai uscat posibil. Daca vremea este calduroasa si micutul se poate juca in afara tarcului sau intr-o camera cu parchet, lasati-l in funduletul gol cât mai mult timp, pentru a permite aerului sa ii aeriseasca zonele afectate de iritatii si sa grabeasca procesul de vindecare. Totodata, puteti incerca sa inlocuiti marca de scutece si detergentii pe care ii folositi cu marci fara parfum sau aditivi. Acest lucru ar trebui sa rezolve problema, mai ales daca iritatia de la scutece este cauzata de o alergie la astfel de substante. In mod normal, o iritatie obisnuita se vindeca in trei-patru zile de tratament ambulatoriu. In cazurile in care iritatia persista sau, mai rau, daca aceasta se extinde, trebuie sa aplicati pe pielea micutului timp de câteva zile o crema impotriva infectiilor candida.


Prevenirea iritatiilor


Cel mai important lucru de care trebuie sa tineti cont este acela ca pilea copilului trebuie pastrata uscata. Iata câteva mici sfaturi pentru a preveni aparitia iritatiilor:


– Schimbati scutecul cât mai repede dupa ce se uda sau se murdareste;


– Curatati zona genitala a micutului cu atentie dupa fiecare scaun, fara insa a-i pune imediat scutecul curat. Lasati mai intâi pielea sa respire si sa se usuce;


– Ungeti funduletul cu un strat fin de alifie, insa nu folositi pudra de talc, care ii poate patrunde in plamâni si ii poate afecta copilului caile respiratorii;


– Nu strângeti partile laterale ale scutecului foarte tare pentru a permite pe cât este posibil circulatia aerului;


– Când copilul incepe sa consume mâncare solida, variati meniul cu un singur produs si asteptati câteva zile intre aceste variatii. Acesta perioada va va ajuta sa va dati seama daca iritatiile se datoreaza unei alergii la mâncare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS