17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRestaurantul Fair Mont, atmosfera „delicioasa“

Restaurantul Fair Mont, atmosfera „delicioasa“

Restaurantul Fair Mont mi-a fost recomandat de o colega, care, la rândul ei, a primit sfatul de a-l vizita de la o cunostinta care obisnuieste sa ia destul de des masa in oras. Am zis ca nu trebuie sa pierd ocazia sa vad ce anume ii placuse cunostintei in cauza la restaurantul amintit.


De parca ar fi stiut ca o sa le fac o vizita „de lucru“, ospatarita mi-a permis sa intru in cele trei sali ale restaurantului pentru a ma hotari unde anume vreau sa ma instalez pentru un dejun cât mai placut.


Desi m-a impresionat faptul ca fiecare masa din una dintre sali era „ornamentata“ cu un aranjament de fructe (naturale, nu din plastic), am ales sala mai mare, cu masute joase, scaune si canapele pe masura, atrasa fiind de desenele de pe peretele incaperii, in ton cu mobilierul in nuante de maro, cu perdelele galbene si cu cele doua veioze cu abajururi mari.


Dupa o analiza amanuntita a meniului, bogat in preparate (inclusiv specialitati ale casei de genul „cotoletta impanata con fromagio“, mâncare de post sau meniul zilei – trei alternative pentru un dejun complet, paste, salate, dressinguri, pizza, aperitive, inclusiv pâine graham si de secara si multe altele), am ales spezzatino, un preparat delicios care are la baza piept de pui si un sos de rosii si usturoi, alaturi de o portie de cartofi taranesti si o salata de sezon.


M-am gândit ca dieta pe care intentionam s-o incep poate sa mai astepte si am comandat si o salata de fructe, convinsa de ospatarita care mi-a explicat ca desertul este preparat „in casa“ si nu este genul de salata de fructe scoasa din cutie, varsata in cupa si doar ornata de bucatar cu frisca si alte siropuri. Desi ma gândeam ca o sa am mustrari de constiinta pentru ca nu m-am limitat la felul principal, desertul mi-a incântat mai intâi privirea si apoi si papilele gustative, facând repede uitata dieta drastica pe care mi-o propusesem.


Preturile sunt acceptabile, in functie de ce alegi din meniul localului. Daca ar fi sa imi permit o comparatie sumara, in functie de ce am ales pentru prânz, as putea spune ca sunt mai mici decât in anumite localuri „de fite“, dar mai mari decât in alte restaurante, fara fite, unde se poate mânca „mult si bine“.


Surpriza am avut-o vizitând toaleta. Si nu pentru ca ar fi fost mizerie sau, dimpotriva, curatenie luna. Nici una, nici alta: doar curatenie; dar, in plus, o masina de spalat si un dus, despre care nu m-am lamurit foarte bine ce scop au: pentru angajatii care pleaca in graba de acasa si nu fac dus inainte, sau pentru clientii care isi toarna farfuria in… poala?


Fair Mont – Calificative


Calitatea preparatelor ***


Comportamentul personalului ***


Atmosfera ***


Preturi **


Curatenie ***


Legenda calificative


Calitatea preparatelor


**** te lingi pe degete


*** gustoasa


** nu am murit mâncând-o


* doar daca esti mort de foame


Comportamentul personalului


**** omniprezent


*** aproape „indiscret“


** indiferent


* „absent“


Atmosfera


**** ca intre prieteni*


** de bun gust


** relaxanta


* obositoare


Preturi


**** pentru VIP-uri


*** in ziua de salariu


** acceptabil


* pentru orice buzunar


Curatenie


**** „farmacie“


*** curat


** satisfacator


* mai bine abtine-te

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII