10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinSfaturi sanatoase pentru trup si suflet

Sfaturi sanatoase pentru trup si suflet

Simtiti ca v-a parasit tonusul, ca vi s-au descarcat bateriile? Sunteti dezorientata si nu stiti cum sa actionati? Sunteti din fire o persoana sedentara? Topsanatate.ro va ofera 11 sfaturi practice pentru a va revigora organismul!


Aflati cum sa procedati pentru a gasi mici portite de evadare in cele mai aglomerate zile. Este suficient sa va rezervati un sfert de ora pentru a va deconecta.


1. Utilizati spuma de baie!


Pentru o relaxare perfecta dupa o zi grea de munca oferiti-va o baie cu spuma. Umpleti cada cu apa, turnati spumantul (respectând indicatiile de utilizare) si asteptati dizolvarea acestuia. Intrati in cada si destindeti-va corpul cât se poate de mult, evitând miscarile precipitate. Incercati sa va ignorati problemele savurând fiecare clipa petrecuta in sala de baie. Este unul dintre cele mai bune remedii de indepartare a stresului si a oboselii.


2. Respirati adânc!


O buna respiratie permite relaxarea sistemului nervos central si reechilibrarea energiei. Inainte de a va face toaleta, practicati un numar echilibrat de exercitii respiratorii. Asezati-va in fata ferestrei deschise pentru a inspira profound de zece ori cu gura deschisa.


3. Optati pentru un dus tonifiant!


Dusurile revigorante sunt cele facute cu o apa ce nu este excesiv de calda. Optati pentru un gel tonifiant pe baza de uleiuri esentiale cu proprietati stimulatoare.


4. Masati-va!


Sub dus, utilizati lufa – buretele de baie special confectionat – pentru a va masa viguros. Datorita acestei frectionari riguroase, este activata circulatia sanguina, fiind stimulate toate centrele energetice. In plus, frectionarea cu un burete mai aspru este un excelent gomaj natural.


5. Periati-va bine dintii!


Dupa ce terminati micul dejun, nu uitati sa va curatati dintii. Dupa ce v-ati clatit gura cu apa proaspata, periati-va inca o data (fara pasta de dinti), masându-va gingiile si cerul gurii (utilizati o periuta flexibila). Prin acest exercitiu va excitati toti receptorii nervosi care sunt situati la nivelul cavitatii bucale.


6. Respectati ritmul natural al organismului!


Corpul se pare ca asculta de ritmurile biologice care ii regleaza temperatura, secretia de hormoni, bataile inimii etc. Pentru ca se urmeaza un program prestabilit, el este sfatuit când sa manânce, când sa se culce si când sa se trezeasca. Atentie mare la toate dereglarile pe termen scurt: programarea timpului din week-end, de exemplu. Daca va culcati prea târziu, va veti trezi târziu si veti mânca la ora 13.00 si micul dejun si prânzul. Pe moment, aceasta solutie de compromis pare tare agreabila si comoda, insa nu este una dintre cele mai bune metode de programare a meselor. In cazul in care va culcati mai târziu decât obisnuiti sa o faceti in mod normal, incercati sa va treziti la ora la care o faceti de obicei, pentru ca altfel ceasul intern este decalat si ramâneti pe parcursul acelei zile cu o senzatie de frustrare.


7. Optati pentru sport!


Uitati de vorba „de mâine ma apuc de sport“ pentru ca acest „mâine“ nu va mai veni niciodata. Cea mai buna solutie pentru a nu mai amâna este fixarea unei ore in agenda dumneavoastra de lucru pentru a lua cursuri de sport – tenis, inot, gimnastica etc. O alta modalitate consta in a va trezi cu cinci minute mai devreme decât de obicei pentru a face câteva exercitii de gimnastica. De la un caz la altul, rezultatele activitatilor fizice nu se vor lasa mult asteptate. Veti elimina rapid toxinele, va veti regasi tonusul optimist si supletea siluetei.


8. Aduceti marea la dumneavoastra in casa!


Este foarte simplu si extrem de util sa aduceti marea la dumneavoastra in casa. Cumparati-va sare marina, netratata (de culoare gri, nu de culoare alba) si varsati un pumn pe fundul cazii. Umpleti cada cu apa nu prea calda, temperatura ar trebui sa fie intre 36 si 37 grade Celsius. Aprindeti doua lumânari (daca aveti la indemâna) si puneti un CD care sa reproduca sunetele specific marine. Intrati in cada si inchideti ochii. 20 de minute mai târziu va veti redobândi forma excelenta.


9. Mizati pe vitaminele din fructe!


Acest lucru e un mijloc eficace pentru a va face plinul de vitamina C. Stoarceti doua portocale, o lamâie si jumatate de grapefruit. Indulciti cu o lingura de miere si amestecati bine. Pentru a obtine un suc de fructe concentrat in vitamine adaugati o lingura cu germeni de grâu.


10. Renuntati la excitantii sistemului nervos!


Tutunul, cafeaua si alcoolul sunt prieteni falsi. Tutunul va reduce capacitatile pulmonare si respiratorii prin diminuarea cantitatii de oxigen transportata de sistemul sanguin. Efectul „de inveselire“ al alcoolului este real si imediat prin aportul de zahar. Nu omiteti insa faptul ca alcoolul antreneaza scaderea vigilentei si incetineste reflexele. In fine, cafeaua consumata in exces creste excitabilitatea neuromusculara, amplificând starea de oboseala.


11. Vitaminele si energizantele!


Trebuie sa intelegeti mai intâi care este tipul de oboseala care va afecteaza, pentru a o trata corespunzator. Va simtiti tensionata, nervoasa? Optati pentru magneziu si vitamina B6. Sunteti cu moralul la pamânt? Mizati pe litiu. V-a scazut tonusul? Cumparati-va produse pe baza de ginseng.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS