15.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazin„PENTHOUSE“ pe bloc

„PENTHOUSE“ pe bloc

Conceptul „penthouse“ imbina armonios avantajele unui apartament cu cele ale unei vile, definind un apartament de lux, amplasat la ultimul nivel al unei cladiri sau chiar pe cladire.


Conceptul „penthouse“ poate fi aplicat in mai multe modalitati, presupunând achizitionarea terasei blocului. Modalitatea cea mai simpla este crearea unui acces pe terasa de la un apartament existent si amenajarea acesteia. De asemenea, se poate realiza si o extindere a apartamentului, dar limitat, in functie de dimensiunea terasei.


O metoda radicala poate fi construirea unui nou apartament (asa-zisa mansardare), cu acces din scara blocului. „Mansardarea“ nu inseamna obligatoriu acoperis in sarpanta, termenul tehnic definind o suprafata construita de maximum 60% din suprafata etajului inferior. Cu siguranta, un teren ofera posibilitatea realizarii unei constructii de dimensiuni mult mai mari si a unor functiuni adiacente: garaj, subsol etc.


Mansardarea blocurilor nu poate fi decât benefica


Din punct de vedere al locatarilor unui bloc, ei au numai de câstigat prin acest „penthouse“, terasa fiind o parte comuna nefolosita care necesita costuri pentru intretinere sau reparatii. Nu mai este necesara pastrarea unui acces spre terase direct din scara de bloc, deoarece intretinerea si reparatia acestora intra strict in sarcina celui care-si doreste achizitionarea acestui spatiu si care va raspunde pentru orice daune cauzate de neingrijirea lor.


Din punct de vedere urbanistic, mansardarea blocurilor cu retragere catre strada nu poate fi decât benefica, pastrând unghiul de incidenta al razelor solare. Siguranta este un factor principal care trebuie luat in calcul, iar realizarea unei astfel de lucrari presupune expertizarea tehnica a intregii cladiri.


Material realizat in colaborare cu revista Casa si biroul

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS