10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinTrucuri pentru mâini catifelate

Trucuri pentru mâini catifelate

Stiti cum sa va alegeti culoarea potrivita de oja sau cum sa aveti mereu mâinile ingrijite? Daca raspunsul este negativ, atunci a sosit momentul sa aflati. 


Carmen Luciana Dinu, manichiurista la salonul de infrumusetare „New Look“, a acceptat sa dezvaluie pentru cititoarele GdS câteva secrete care sa le ajute sa aiba mereu o manichiura frumoasa. Astfel, chiar daca pe lânga serviciu mai sunteti si gospodina cu norma intreaga in propriul camin, nu trebuie sub nici o forma sa va neglijati ingrijirea mâinilor, pentru ca acestea, ca si fata, sunt primele care tradeaza vârsta unei femei. Mai intâi, ar trebui sa aveti foarte mare grija la culoarea lacului de unghii pe care il folositi.


De evitat!


„In acest sezon se poarta foarte mult rosul, in toate nuantele. Persoanelor care au tenul inchis le recomand sa foloseasca lac de unghii in culori deschise, iar cele care au tenul mai putin bronzat pot opta pentru nuante inchise“, a spus Carmen Dinu. Dar, inainte de a va da cu oja, va trebui sa va taiati pielitele si sa dati o forma unghiilor. Puteti fie sa mergeti la un salon, si in cel mult 20 de minute aveti manichiura gata, fie sa faceti acest lucru acasa, singura.


Este recomandat ca manichiura sa fie facuta saptamânal. Atentie insa: cu cât va taiati pielitele mai des, cu atât mai repede vor creste! Si chiar daca oja da un aspect ingrijit mâinilor, nici cu ea nu este recomandat sa exagerati. Este bine ca unghiile sa fie lasate sa respire din când in când. Manichiurista de la „New Look“ va sfatuieste ca macar doua zile pe saptamâna sa renuntati la oja. In caz contrar, veti obtine inesteticele unghii galbene, pe care nu le puteti remedia cu nici un tratament. In ceea ce priveste forma unghiilor, in voga sunt acum cele patrate. De asemenea, nu se mai poarta unghiile foarte lungi (care sunt si destul de incomode daca posesoarea lor trebuie sa se ocupe si de treburile casnice), dar nici cele scurte. Desi manichiura frantuzeasca este recomandata si la birou, si la petreceri, are dezavantajul de a dura mai putin decât celelalte (de obicei, dupa doua zile veti fi nevoite sa o refaceti). In schimb, daca vreti sa iesiti in evidenta, puteti opta pentru o manichiura pictata, care se executa in aproximativ o jumatate de ora.


Tratament la domiciliu


Pentru ca unghiile dumneavoastra sa capete un luciu natural si sa evitati exfolierea acestora nu trebuie decât sa urmati un tratament simplu, la indemâna oricui. Seara, dupa ce ati terminat toate treburile, tineti timp de un sfert de ora unghiile intr-un bol in care ati pus putin ulei de masline incalzit bine si zece picaturi de lamâie.


„Tratamentul trebuie urmat zilnic, timp de cel putin sapte zile, pentru a da rezultate. Daca il faceti cu intreruperi nu mai are nici un efect“, a avertizat Carmen Dinu. Aceasta a tinut sa precizeze ca, in unele cazuri, exfolierea unghiilor este cauzata de lipsa de calciu din organism si atunci persoana in cauza ar trebui sa se adreseze medicului. Dupa tratament urmeaza hidratarea (este recomandat sa folositi o crema de mâini care contine glicerina). In cazul in care aveti o circulatie periferica deficitara, puteti opta pentru un tratament cu parafina. La „New Look“, un astfel de tratament dureaza o jumatate de ora, costa 25 RON si pentru a da rezultate trebuie repetat de trei ori pe luna.


Indiferent cât de ocupate ati fi, este imperios necesar sa va faceti timp pentru a avea mereu mâinile ingrijite.


„Artificii“ pentru o manichiura de invidiat


Nu este posibil sa aveti mâini frumoase daca unghiile nu sunt curate, iar unghiile curate nu semnifica doar ca acestea sa fie lungi. In realitate, o femeie poate decide sa aiba unghii scurte deoarece munca sa o cere sau pentru ca le considera mai practice. De asemenea, poate alege sa aiba unghiile lungi doar in anumite ocazii. Solutia este aceea de a purta unghii false. Acestea pot fi aplicate fie intr-un salon de cosmetica, fie, daca dati dovada de putina indemânare, in propria locuinta. Exista mai multe tipuri de unghii false: lungi, scurte sau medii.


Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa va hotarâti asupra lungimii care vi se potriveste. Unghiile false se aplica si se indeparteaza cu usurinta astfel ca va puteti schimba aspectul propriei mâini de câte ori doriti fara prea mare bataie de cap.


Cum se aplica unghiile false?


– Trebuie sa curatati unghia naturala si sa indepartati toate urmele de oja


– Aplicati un produs antiseptic


– Ajustati forma unghiei artificiale astfel incât aceasta sa se potriveasca formei dumneavoastra de unghie


– Aplicati adezivul pe unghia naturala si atasati unghia falsa, tinând apasat cel putin 30 de secunde. Pentru decorarea unghiilor false puteti folosi orice fel de oja sau de lac.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS