10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Pompierii, prezenți la datorie

Olt: Pompierii, prezenți la datorie

Pompierii Detașamentului Slatina au intervenit vineri, 22 aprilie, în jurul orei 18.00, în comuna Vâlcele, sat Olteni, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la locuința unui bărbat. La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD. În momentul sosirii pompierilor, incendiul se manifesta la acoperișul casei și la bunurile dintr-o bucătărie. Proprietarul locuinței, în vârstă de 93 de ani, a suferit arsuri de gradul I la nivelul feței și membrului superior drept și a fost transportat de echipajul SMURD la UPU Slatina. Incendiul a fost lichidat după aproximativ 30 de minute, în limitele găsite. Au ars acoperișul casei pe circa 10 mp, o ușă din lemn, un dulap, două scaune și au fost afectate tavanul unei camere de locuit și o ușă din lemn. Cauza probabilă a incendiului este amplasarea necorespunzătoare față de materialele combustibile a aragazului.

Și în cursul zilei de ieri, în jurul orei 00.30, Pompierii Detașamentului Slatina au intervenit, pe Drumul European 574, pe raza localității Valea Mare, la un accident rutier cu o victimă încarcerată. La fața locului s-au deplasat un echipaj SMURD, o autospecială pentru descarcerare, o autospecială de stingere și două ambulanțe de la SJA. În accident au fost implicate o autoutilitară și un autoturism.

Echipajele ajunse la fața locului au găsit cele două vehicule lovite frontal, șoferul autoturismului, în vârstă de 37 de ani, fiind încarcerat. Pentru extragerea acestuia au fost îndepărtate mai multe elemente de caroserie, pacientul fiind preluat, conștient, de echipajele medicale. Bărbatul a fost transportat la UPU Slatina, conștient, politraumatizat prin accident rutier. Șoferul autoutilitarei, în vârstă de 27 de ani, a fost asistat medical la fața locului și a refuzat transportul la spital.

Tot ieri,  Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt a intervenit, în jurul orei 11.00, pe Drumul European 70, la ieșirea din municipiul Caracal spre Stoenești, la un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme, în acestea aflându-se zece persoane. Având în vedere numărul mare de persoane implicate și faptul că au fost anunțate zece victime, a fost activat Planul Roșu de Intervenție și au fost mobilizate echipaje SMURD de la Caracal, Slatina, Osica, Balș și Stoenești, mai multe echipaje de la Serviciul de Ambulanță, autospeciala pentru transport victime multiple și autospeciala pentru descarcerare cu postul medical avansat. Cele zece victime au fost asistate la fața locului de echipajele medicale, iar două dintre acestea au fost transportate la CPU Caracal. Cele două victime, o femeie în vârstă de 35 de ani și fiica acesteia, au ajuns la spital cu diverse traumatisme prin accident rutier.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS