17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCampania Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieți, în Mehedinți

Campania Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieți, în Mehedinți

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, Biroului de Siguranţă Şcolară şi ai Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi  Mehedinţi au desfăşurat o acţiune preventivă derulată în cadrul campaniei naţionale ,,Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieți”, organizată în staţia C.F Drobeta Turnu Severin.

Scopul campaniei este de conştientizare cu privire la riscul la care se expun dacă încearcă să urce pe trenurile/vagoanele staționate în gări sau depouri sau pe cele dezafectate, riscul de electrocutare este foarte mare.

În cadrul acestei activități au fost distribuite peste 100 de pliante informative specifice campaniei. Pentru ca mesajul campaniei să ajungă mai ușor la public, a fost realizat un material video care prezintă, într-un mod simbolic, efectele electrocutării asupra a 3 emoticoane.

Tot mai mulți tineri trebuie să conștientizeze cât de riscante sunt astfel de acțiuni, să înțeleagă pericolul generat de fenomenul arcului electric și să le transmită și prietenilor lor aceste informații, pentru a fi cu toții în siguranță.

În  cadrul  activității,  un vagon de călători  personalizat cu însemnele campaniei va fi atașat trenurilor care circulă în țară, pentru a transmite mesajul preventiv.

În ultimii ani, zeci de tineri, de multe ori minori au suferit accidente grave pentru un selfie pe tren.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS