6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: Peste 90 de incendii izbucnite la vegetaţie uscată în luna septembrie

Mehedinţi: Peste 90 de incendii izbucnite la vegetaţie uscată în luna septembrie

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi au intervenit, numai în luna septembrie a acestui an, pentru stingerea a 91 incendii izbucnite la vegetaţie uscată, fiind afectate peste 400 ha de vegetaţie uscată şi mărăciniş. 12 dintre aceste incendii, care au izbucnit la vegetaţie uscată, s-au extins la vecinătăţi, producând pagube materiale. Din fericire, nu au existat victime.
Incendiile, care s-au extins la vecinătăţi, au cuprins atât vegetaţie uscată, cât şi 0,5 ha cultură de floarea soarelui, 6 ha teren cultivat cu lucernă, 0,25 ha plantaţie de stejar, 43 ml gard din lemn, 1 autoturism, 80 baloţi de lucernă şi 3 t de furaje.
Pompierii mehedinţeni au intervenit la stingerea incendiilor, cele mai multe fiind cauzate, cel mai probabil, ca urmare a neglijenţei cetăţenilor, a nerespectării măsurilor de apărare împotriva incedniilor, dar şi ca urmare a incendierii cu intenţie a terenurilor.
În primele nouă luni, pompierii au acţionat la un număr de 303 incendii, dintre care 135 izbucnite la vegetaţie uscată.
Având în vedere obligaţia legală a şefului comitetului local pentru situaţii de urgenţă (primarul) de a coordona şi conduce intervenţia în cazul producerii incendiilor de vegetaţie uscată, până la stingerea incendiului ori până la sosirea forţelor inspectoratului, şi de a asigura participarea la intervenţie a serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă cu mijloacele din dotare, potrivit Legii nr. 307-2007 privind apărarea împotriva incendiilor, nerespectarea acestei prevederi se sancţionează cu amendă de la 5001 la 10.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS