29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: Strehaia va avea un centru medical funcţional

Mehedinţi: Strehaia va avea un centru medical funcţional

În oraşul Strehaia din judeţul Mehedinţi urmează a se înfiinţa un centru de sănătate funcţional, care va cuprinde, pentru început, un compartiment de primiri-urgenţe, a declarat, marţi, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, aflată într-o vizită în localitate.

„Ministerul Sănătăţii a aprobat structura acestui centru şi a avut succes şi nu glumesc când spun acest lucru, pentru că este foarte greu de constituit şi aprobat o asemenea structură medicală, mai ales după ce ai desfiinţat-o. Există aprobarea pentru un compartiment de primiri-urgenţe şi aşteptăm locaţiile. Am înţeles că vor fi pregătite, astfel încât să putem să dăm drumul acestor activităţi medicale în zonă. Spitalul din Severin este la 48 de kilometri distanţă şi este cumplit de mult în cazul unei urgenţe. De aceea, vom începe cu compartimentul de primiri-urgenţe şi apoi toate celelalte. Cel mai important lucru, însă, a fost rezolvat, şi anume, structura”, a afirmat ministrul Sorina Pintea.

De asemenea, ministrul Sănătăţii a precizat că spitalul din Drobeta Turnu Severin va fi dotat cu un RMN. Ea a mai precizat că a fost semnat un contract pentru livrarea a 24 de RMN-uri pentru România, dar acest contract finanţat prin Banca Mondială a fost extins, aşa încât printre beneficiari se va afla şi spitalul din Drobeta Turnu Severin. Termenul de livrare a aparatului RMN, dacă amenajarea locaţiei pentru amplasare va fi finalizată, este până în luna martie a anului viitor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS