14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: Petarde confiscate de oamenii legii

Mehedinţi: Petarde confiscate de oamenii legii

Polițiștii mehedințeni acționează zilnic pentru identificarea persoanelor ce nu respectă regimul materiilor explozive, astfel că, ieri, polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, au identificat un tânăr în vârstă de 16 ani, din orașul Baia de Aramă, județul Mehedinți, în timp ce deținea în mod ilegal asupra sa un număr de 156 bucăți articole pirotehnice (petarde).
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că acesta a achiziționat petardele cu intenția de a le folosi cu ocazia sărbătorilor de iarnă.
Cele 156 bucăți articole pirotehnice au fost ridicate de către organele de poliție în vederea indisponibilizării, motiv pentru care, pe numele persoanei în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,nerespectarea regimului materiilor explozive”.

Inspectoratul de Poliție Județean Mehedinți, reamintește cetățenilor că este interzisă deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 şi 4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine și siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia mediului.

Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS