Ofiţerii şi agenţii de poliţie rutieră mehedinţeni au continuat activitățile preventive prin care au urmărit conştientizarea conducătorilor de autovehicule și a pasagerilor asupra importanţei utilizării centurii de siguranţă, respectarea prevederilor legale privind circulaţia pietonilor, viteza, depăşirea, consumul de alcool și starea tehnică a autovehiculelor.
Poliţiştii au controlat 210 de autovehicule si au legitimat un număr de 252 persoane, constatând un număr de 184 abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice.
Au fost sancţionaţi 40 de şoferi care nu purtau centura de siguranţă, 7 conducători auto au fost sancționați pentru lipsa documentelor, 12 pietoni pentru traversări neregulamentare iar 6 șoferi pentru defecțiuni tehnice constatate. Valoarea abaterilor constatate este de 37352 lei.
Poliţiştii au reţinut în vederea suspendării sau anulării 6 permise de conducere și  au retras un certificat de înmatriculare.
Pentru contracararea aspectelor negative în trafic şi prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţia rutieră a acționat pe linia combaterii încălcării regimului legal de viteză, având în vedere situaţia operativă înregistrată în ultima perioadă la nivelul judeţului Mehedinţi şi concluziile rezultate din analiza de risc rutier a accidentelor produse în anul 2015, aplicând în acest sens un număr de 46 sancțiuni contravenționale.
Polițiștii mehedințeni vor continua acţiunile şi controalele, vizând în special combaterea principalelor cauze ale accidentelor rutiere înregistrate în ultima perioadă de timp și anume viteza excesivă, neacordarea priorității vehiculelor și abaterilor comise de către bicicliști și pietoni.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.