21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: Aproape 800 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de poliţiştii de la Rutieră

Mehedinţi: Aproape 800 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de poliţiştii de la Rutieră

Poliţiştii din structurile de rutieră şi ordine publică din Mehedinţi au desfăşurat ample acţiuni pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică adecvat.
Peste 230 de poliţişti din cadrul structurilor de rutieră şi ordine publică au acţionat pe raza judeţului, pentru prevenire victimizării participanţilor la trafic prin accidente rutiere produse pe fondul nerespectării principalelor cauze generatoare şi anume viteza excesivă şi neadaptată la condiţiile de trafic, nerespectarea normelor instituite în zona trecerilor la nivel cu calea ferată, iar în mediul rural abaterile comise de către conducătorii de vehicule cu tracţiune animală, respectiv conducerea autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului.
În urma controalelor efectuate, poliţiştii au aplicat 787 de sancţiuni contravenţionale, cu valoare totală estimată la 163.760 de lei, au verificat 862 autoturisme şi au legitimat 898 persoane.
La sfârşitul săptămânii, 218 şoferi au fost sancţionaţi pentru depăşirea limitei legale de viteză, 154 pentru lipsa utilizării centurii de siguranţă, 26 abateri constatate în cazul conducătorilor de vehicule cu tracţiune animală, iar 332 alte abateri.
De asemenea, polițiștii au constatat 10 infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, 7 dintre acestea privind consumul de alcool la volan.
Totodată, au fost reţinute 27 permise de conducere, 6 dintre acestea pentru încălcarea normelor rutiere privind viteza, iar 5 pentru consumul de alcool la volan fiind retrase 5 certificate de înmatriculare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS