22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTârgu Jiu: Peste 700 de amenzi pentru abandonarea de deșeuri pe domeniul public

Târgu Jiu: Peste 700 de amenzi pentru abandonarea de deșeuri pe domeniul public

Polițiștii locali din Târgu Jiu au aplicat un număr record de amenzi în domeniul salubrizării. Potrivit reprezentanților Poliției Locale Târgu Jiu, în ultimul an au fost aplicate peste 700 de amenzi persoanelor fizice și juridice care au abandonat deșeuri pe raza municipiului. Valoarea totală a sancțiunilor este de peste 800.000 de lei.

Foarte puține din amenzile acordate au fost contestate în instanță și au fost achitate de către cei sancționați. Din păcate, depozitele necontrolate de gunoi continuă să existe pe raza municipiului Târgu Jiu. O categorie aparte a deșeurilor abandonate pe domeniul public a fost reprezentantă de molozul rezultat din construcții. Au fost aplicate zeci de sancțiuni contravenționale cuprinse între 200 și 1.000 de lei.

Supraveghere video

Conform Poliției Locale Târgu Jiu, deșeurile provenite din construcții sau alte deșeuri inerte nu se depozitează în platformele/containerele destinate deșeurilor menajere. Ele se colectează separat, prin grija operatorilor de salubrizare, se transportă doar cu mijloace de transport autorizate și se depozitează de către aceștia doar în locurile special amenajate. De asemenea, în cazul deșeurilor abandonate și în cazul în care producătorul/deținătorul de deșeuri este necunoscut, cheltuielile legate de curățarea și refacerea mediului, precum și cele de transport/eliminare sunt suportate de către unitatea administrativ-teritorială.

„Este o creștere a numărului de sancțiuni. Sunt câteva zone unde deja se supraveghează în permanență. Le duc peste tot însă pentru că ar trebui cel mai probabil să achite o taxă. Avem în obiectiv să montăm supraveghere video în câteva locuri pentru a reduce și mai mult abandonul de deșeuri în zone publice”, a declarat Florin Băluță, șeful Poliției Locale Târgu Jiu.

Citește și: Gorj: Spitalul Județean angajează absolvenți de școală generală

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS