0.6 C
Craiova
vineri, 1 decembrie, 2023
Știri de ultima orăLocalGorjMinisterul Economiei a început procedura de transfer a unor active ale UM Sadu către primărie

Ministerul Economiei a început procedura de transfer a unor active ale UM Sadu către primărie

Ministerul Economiei se implică în rezolvarea problemelor generate de activele dezafectate ale Uzinei Mecanice de la Sadu, Bumbești-Jiu.

Eftemie Popescu, directorul Parcului Industrial Gorj, din cadrul Consiliului Județean, a precizat că se lucrează la documentațiile pentru a transfera în administrarea autorităților locale o parte a activelor deținute de UM Sadu, în zona platformei Sadu II. Transferul se va face în contul unor creanțe pe care Primăria din Bumbești-Jiu le are de recuperat de la Uzina Mecanică de la Sadu. Ulterior, activele vor fi transferate de primărie către Parcul Industrial Gorj. În zona Sadu II sunt în total 39 de hectare de teren și hale industriale rămase de la fosta fabrică de armament.

„Astfel, va exista posibilitatea de a extinde Parcul Industrial Gorj. Știu că la nivelul Ministerului Economiei se lucrează la perfectarea acestui transfer de active către autoritatea locală. De acolo se va face transferul către Parcul Industrial. Sunt datorii vechi pe care Primăria le are de recuperat de la UM Sadu.”, a declarat Eftemie Popescu, directorul Parcului Industrial de la Bumbești-Jiu.

Un singur parc funcțional

Este de amintit că în momentul de față există un singur parc industrial în Gorj. Este vorba de Parcul Industrial de la Bumbești-Jiu. În anul 2003, s-a creat cadrul legislativ pentru formarea de parcuri industriale și astfel și în județul Gorj o suprafaţă formată din 186.200 m.p. teren si 38.000 m.p, clădiri au fost trecute din patrimoniul Companiei Naționale Romarm și administrată de U.M. Sadu II, în patrimoniul Consiliului Judeţean Gorj care le-a trecut în domeniul privat al judeţului Gorj, creând o societate comercială de administrare a lui, numită S.C. Parc Industrial Gorj S.A. Bumbeşti-Jiu.

Parcul Industrial Gorj Bumbeşti-Jiu este amplasat pe teritoriul oraşului Bumbeşti-Jiu, în zona de sud-est a oraşului. Activităţile acceptate în Parcul Industrial sunt: activităţi de prelucrări mecanice, activităţi de producție în diferite domenii, activităţi pentru industria uşoară, prelucrarea lemnului, servicii industriale diverse, activităţi de manipulare –depozitare și activităţi de cercetare și producţie tehnologică avansată și alte activităţi auxiliare.

Societățile din parcurile industriale nu plătesc impozitele pe clădiri și terenuri.

Citeşte şi: Armata a început să instaleze adăposturi antiaeriene în satul Plaurul, unde au căzut două drone

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS