1.7 C
Craiova
vineri, 1 decembrie, 2023
Știri de ultima orăActualitateArmata a început să instaleze adăposturi antiaeriene în satul Plaurul, unde au căzut două drone

Armata a început să instaleze adăposturi antiaeriene în satul Plaurul, unde au căzut două drone

Armata Română anunță că a început de marți instalarea spaţiilor de protecţie a populaţiei din localitatea Plauru (județul Tulcea). Măsura a fost luată în conformitate cu o decizie din 7 septembrie a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU). Cel puțin două drone lansate de ruși, în războiul declanșat Ucrainei, au căzut în România, la Plauru.

Militarii români au început să construiască marți adăposturi de protecție pentru sătenii din Plauru, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării. Autoritățile cercetează acum dronele, primele indicii arătând că au fost utilizate de armata rusă în invazia din Ucraina.

Militarii instalează două adăposturi din beton. Adăposturile, cu dimensiunile 9,6 m lungime, 2 m lățime (la interior) și 1,5 m înălțime (la interior), vor fi predate, după finalizarea lucrărilor, autorităților locale ale comunei Ceatalchioi.

Instalarea spaţiilor de protecţie a populaţiei în localitatea Plauru are loc după ce Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat o hotărâre în acest sens la 7 septembrie.

Lucrările sunt executate de un detașament format din aproximativ 50 de militari de la Brigada 10 Geniu. Aceştia acționează cu 20 de mijloace tehnice.

Citeşte şi: Aerosmith își amână concertele. Solistul, probleme grave la corzile vocale

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS