13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjEchipamente medicale în valoare de 800.000 de lei pentru Spitalul Județean

Echipamente medicale în valoare de 800.000 de lei pentru Spitalul Județean

Spitalul Județean de Urgență (SJU) din Târgu Jiu achiziționează echipamente medicale în valoare de aproape 800.000 de lei.

Finanțarea este asigurată de către Consiliul Județean Gorj, administratorul unității medicale din Târgu Jiu. Contractul de furnizare echipamente și aparatură medicală este împărțit în șase loturi. Potrivit reprezentanților CJ Gorj, a fost aprobată achiziția în luna aprilie a următoarelor echipamente:

  • două frigidere mortuare,
  • o masă pentru autopsie cu evacuare în exterior,
  • un electroelevator,
  • un aparat de hemofiltrare.

De asemenea, pe lista de achiziții a fost trecută o stație centrală monitorizare pacienți cu 8 monitoare. Aceasta va costa peste 115.000 de lei. Mai este prevăzută cumpărarea a cinci monitoare funcții vitale pediatrie. Valoarea estimată a monitoarelor este de peste 100.000 de lei.

Dotări insuficiente la SJU

Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu are ca obiect principal asigurarea asistenței medicale de urgență în spital și în ambulatoriu, personalul medical specializat deservind populația județului Gorj, precum și cea din localitățile limitrofe județului.

„În momentul de față, dotarea din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu este insuficientă, unele echipamentele din dotare fiind depășite fizic și moral. Prin îmbunătățirea condițiilor de investigare și tratare a bolnavilor internați în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, se urmărește creșterea gradului de satisfacție al acestora, ridicarea standardului calitativ al spitalului, creșterea numărului de pacienți tratați, cât și creșterea numărului și tipului de servicii medicale. Pentru desfășurarea corespunzătoare a activității medicale, creșterea calității actului medical din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, se impune dotarea corespunzătoare, în regim de urgență, pe loturi, a echipamentelor care fac obiectul prezentei achiziții”, potrivit Consiliului Județean Gorj.

Buget de 1,7 milioane de lei pentru reactivi

De asemenea, Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu a alocat suma de peste 1,7 milioane de lei pentru achiziția de reactivi. Aceștia sunt folosiți de către laboratoarele de analize medicale. Va fi cumpărat un pachet de de reactivi compatibili cu analizoarele de hematologie și aparatul electroforeză. Produsele trebuie să fie livrate începând cu a doua jumătate a lunii aprilie.

Cei mai mulși bani din total sunt alocați pentru pachetul reactivi compatibili cu Analizoarele de Hematologie, respectiv 1,46 de milioane de lei. Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu deține câteva laboratoare pentru analize medicale. Ultimul a fost înființat după debutul pandemiei de coronavirus.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS