9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCEO a revenit la producția cu 4 grupuri energetice

CEO a revenit la producția cu 4 grupuri energetice

Complexul Energetic Oltenia a revenit la producția cu 4 grupuri energetice. S-a renunțat la un grup energetic care era în funcțiune la nivelul Termocentralei de la Turceni.

Măsura a fost luată în funcție de cererea de energie de la nivel național, dar și pentru a controla consumul din depozitele de cărbune, având în vedere lipsurile cu care se confruntă compania energetică. În momentul de față, la nivelul Complexului Energetic Oltenia sunt în funcțiune două grupuri energetice la Termocentrala de la Rovinari, un grup la Termocentrala Turceni și un grup la Sucursala Electrocentrale Ișalnița.

La Temocentrala de la Rovinari se produce energie cu blocurile energetice numerele 4 și 6, la Turceni este pornit grupul energetic numărul 5, iar la Termocentrala Ișalnița blocul energetic numărul 7. Termocentrala de la Craiova este în continuare oprită, ca urmare a reviziilor la instalații.

Se lucrează la constituirea societăților mixte la CEO

În același timp, la nivelul Complexului Energetic Oltenia se lucrează la documentațiile privind constituirea societăților mixte. Acesta vor realiza noile investiții anunțate la nivelul companiei energetice. Este vorba de 8 parcuri fotovoltaice și două grupuri pe gaze naturale. În momentul de față sunt selectați investitorii pentru cele 8 parcuri fotovoltaice și pentru grupul pe gaze naturale de la Sucursala Electrocentrale de la Turceni.

Mai este de stabilit investitorul pentru grupul pe gaze naturale de la Termocentrala Ișalnița. Acesta va avea o putere instalată de 850 de MW. Este de precizat că parcurile fotovoltaice trebuie să fie finalizate până în anul 2024, iar grupurile pe gaze naturale până în anul 2026. Noile investiții vor fi realizate pentru a înlocui la un moment dat grupurile pe bază de cărbune de la nivelul Complexului Energetic Oltenia. Investitorii selectați pentru noile investiții sunt OMW Petrom și Tinmar Energy.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS