13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDouă computere tomograf pentru Spitalul Județean Târgu Jiu

Două computere tomograf pentru Spitalul Județean Târgu Jiu

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu achiziționează aparatură medicală în valoare de aproape 10 milioane de lei. În acest sens va fi încheiat un acord-cadru pentru cumpărarea de aparatură medicală destinată câtorva secții.

Licitația pentru a obține echipamentele medicale este programată pe 1 august. Cel mai important aparat de pe lista de achiziții este la primul lot. Aici este aprobat un buget de aproape 4 milioane de lei pentru cumpărarea a maximum două computere tomograf. Vor mai fi cumpărate aparate digitale pentru radiologie, un aparat roentgen și 3 mașini pentru spălat și dezinfectat material sanitar.

Potrivit reprezentanților unității medicale, se va încerca cumpărarea a două computere tomograf pentru a reduce din timpii de așteptare ai pacienților. În momentul de față programările la analizele CT se fac și peste câteva luni, dacă nu este vorba de urgențe medicale. Timpii de așteptare mai depind însă și de plafonul existent de la o lună la alta pentru decontarea serviciilor medicale respective

Reabilitare termoenergetică

Două spitale din județul Gorj vor primi o finanțare totală de 10 milioane de euro pentru lucrări de modernizare. Bugetul va fi asigurat în cadrul PNRR. Cosmin Popescu, șeful Consiliului Județean Gorj, a declarat că banii vor fi folosiți pentru reabilitarea termoenergetică a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, din strada Progresului, precum și a Spitalului de Pneumoftiziologie de la Runcu.

De asemenea, instalația de oxigen a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu va fi reabilitată cu 9,2 milioane de lei, fonduri europene, a mai spus Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj. De asemenea, se dorește accesarea de fonduri europene sau chiar din PNRR pentru construirea unei clădiri noi pentru Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, în strada Progresului. Proiectul prevede mutarea tuturor secțiilor principale în noua clădire pentru a nu mai fi plimbați pacienții. Noul spital va fi prevăzut inclusiv cu un heliport.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS