10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDirectorul de îngrijiri al Spitalului Județean Târgu Jiu, pozitiv la coronavirus

Directorul de îngrijiri al Spitalului Județean Târgu Jiu, pozitiv la coronavirus

Claudia Motea, directorul de îngrijiri al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, este infectată cu coronavirus, potrivit rezultatelor de la Laboratorul de genetică moleculară din municipiu.

Rezultatele trebuie confirmate de Laboratorul de genetică din Craiova. Tot pozitive sunt alte două salariate ale Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, o infirmieră și o angajată de la Resurse Umane. Ambele sunt internate în unitatea medicală. Se așteaptă confirmarea de la Craiova pentru toate cele trei cadre, întrucât Laboratorul de la Târgu Jiu și-a început doar de o săptâmână activitatea.

Reprezentații Direcției de Sănătate Publică Gorj au ținut însă cont de rezultatele testelor de la Târgu Jiu, iar o anchetă epidemiologică este în curs. Au fost prelevate probe de la alte 13 cadre medicale, de pe secția unde lucrează infirmiera și acestea au intrat în lucru, tot la Laboratorul din Târgu Jiu.
În acest caz, inclusiv managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, Dumitru Vienescu, va trebui să fie internat și i se vor recolta probe, fiind contact direct al directorului de îngrijiri. Ancheta epidemiologică a început încă de azi noapte și se intenționează identificarea tuturor contacților din spital și din afara unității medicale pentru a se lua măsuri. Managerul Dumitru Vienescu a declarat că se simte bine și nu prezintă simptome de COVID 19, la fel și directorul economic Gigel Capotă. Potrivit unor surse din Spitalul Județean, zeci de cadre medicale vor fi trimise în autoizolare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS