16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTârgu Jiu: Stadionul Municipal va fi branşat la reţeaua de energie electrică şi gaze naturale

Târgu Jiu: Stadionul Municipal va fi branşat la reţeaua de energie electrică şi gaze naturale

Autorităţile din Târgu Jiu face demersuri pentru ca noul stadion municipal să fie branşat la utilităţi. Este vorba în primul rând de alimentarea cu apă, energie electrică şi gaze naturale. În aceste zile se lucrează la instalaţiile de curent electric şi gaze naturale. Viceprimarul din Târgu Jiu, Aurel Popescu, a declarat că după ce vor fi disponibile utilităţile constructorii vor putea să facă şi probe privind funcţionarea echipamentelor şi instalaţiilor din incinta stadionului pentru a remedia eventualele probleme care vor apărea. Ulterior, se poate trece la semnarea unei prerecepţii a lucrărilor executate la noul stadion municpal din Târgu Jiu. „Se lucrează la branşarea arenei la principalele utilităţi, astfel încât să se poată trece la realizarea de probe pentru principalele instalaţii. Este vorba de cele de iluminat, încălzire, tabelele electronice şi altele. Se poate trece inclusiv la o prerecepţie, în funcţie de cum se vor prezenta lucrurile”, a menţionat Aurel Popescu.

Lucrări întârziate din cauza ploilor

Totodată, vicerpimarul Aurel Popescu a mai spus că investiţia la noua arenă se apropie de final. Partea de amenajare pe verticală se va mai amâna, din cauza stării vremii. Constructorii au trebuit să motiveze întârzierea finalizării amenajărilor pe verticală printr-o documentaţie trimisă la Compania Naţională de Investiţii, finanţatorul lucrărilor. Moderizarea stadionului din Târgu Jiu va costa în total 22 de milioane de euro, din care peste 20 reprezintă fonduri alocate de Compania Naţională de Investiţii, iar diferenţa este acoperită de la bugetul local. Stadionul din Târgu Jiu va fi gata în primăvara anului viitor. Se va lucra la finisaje, la interior, şi pe parcursul acestei ierni. Arena va avea o parcare de 300 de locuri care este finalizată, precum şi un hotel de patru stele care va fi administrat de municipalitate.Există şi foarte multe spaţii comrciale, săli de conferinţă şi alte zone care pot fi folosite şi pentru alte tipuri de activităţi. Stadionul Municipal va putea găzdui inclusiv partidele din Europa League.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS