Acasă Actualitate Turcii şi polonezii se bat pentru a furniza Craiovei cele 16 autobuze...

Turcii şi polonezii se bat pentru a furniza Craiovei cele 16 autobuze electrice

-

Pentru cele 16 autobuze electrice scoase la licitaţie de Primăria Craiova, la pachet cu 16 staţii de încărcare lentă şi patru de încărcare rapidă, se bat două firme din străinătate. Asta după ce procedura de achiziţie demarată vara trecută a fost anulată la sfârşitul anului, singura ofertă primită fiind considerată neconformă.

Era vorba de oferta depusă de firma poloneză Solaris Bus & Coach, respinsă pentru că era „incompletă și nu satisfăcea în mod corespunzător toate cerințele din caietul de sarcini“. Licitaţia a fost reluată în ianuarie, iar ofertele s-au primit până la 25 februarie. De data asta, au fost depuse două oferte, care au intrat în evaluare.

Mai exact, pe lângă oferta celor de la Solaris Bus & Coach, care s-au prezentat din nou, primăria a mai primit şi o a doua ofertă, de la firma turcă Bozankaya Otomotiv, din Ankara. Aceeaşi societate care s-a înscris şi la licitaţia pentru cele 17 tramvaie ale Craiovei.

Furnizarea autobuzelor şi a staţiilor de încărcare se face în cadrul „Proiectului Integrat de Modernizare a Sistemului de Transport Public cu Autobuzul în Municipiul Craiova – MOTRIC-A”, valoarea estimată a contractului fiind de 57.541.310 lei, fără TVA. Cele 16 autobuze electrice dorite de Craiova au lungimea de circa 18 metri.

Criteriul de atribuire a contractului este „cel mai bun raport calitate – preţ“, componenta financiară contând în proporţie de 80%. Autoritatea va mai ţine cont în alegerea ofertei câştigătoare de numărul suplimentar de călători transportaţi (14%) şi de perioada de garanţie extinsă (6%). Finanţarea europeană pentru aceste autobuze, plus cele 20 de staţii de încărcare, a fost obţinută săptămâna trecută.

ȘTIRI VIDEO GdS

Grozav şi Latovlevici, puși pe liber de Kisvarda. Vezi motivul!

Clubul maghiar Kisvarda FC a reziliat contractele jucătorilor Gheorghe Grozav şi Iasmin Latovlevici. Lait-motivul este că aceştia au plecat fără permisiune în...