19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdministratieA fost reluată licitaţia pentru cele 16 autobuze electrice

A fost reluată licitaţia pentru cele 16 autobuze electrice

Primăria Craiova a reluat, zilele trecute, licitaţia pentru cele 16 autobuze electrice. Asta după ce procedura demarată în vară a fost anulată la sfârşitul anului trecut, singura ofertă primită fiind considerată neconformă.

De data aceasta, municipalitatea a scos la licitaţie numai primul lot, pentru care s-a şi obţinut finanţare europeană prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020. Este vorba de achiziţionarea a 16 autobuze cu sistem de propulsie electric cu lungimea de circa 18 metri, a 16 staţii de încărcare lentă şi a patru staţii de încărcare rapidă.

Furnizarea autobuzelor şi a staţiilor de încărcare se face în cadrul „Proiectului Integrat de Modernizare a Sistemului de Transport Public cu Autobuzul în Municipiul Craiova – MOTRIC-A”, valoarea estimată a contractului fiind de 57.541.310 lei, fără TVA.

Criteriul de atribuire este „Cel mai bun raport calitate – preţ“, componenta financiară contând în proporţie de 80%. Autoritatea va mai ţine cont în alegerea ofertei câştigătoare de numărul suplimentar de călători transportaţi (14%) şi de perioada de garanţie extinsă (6%). Termenul limită pentru primirea ofertelor este 24 februarie.

Lotul de 30 de autobuze electrice, în stand-by

Iniţial, Primăria Craiova lansase, pe 9 iulie 2019, licitaţia pentru achiziţionarea a 46 de autobuze electrice, 46 staţii de încărcare lentă şi 11 staţii de încărcare rapidă, proiect cu finanțare europeană de peste 135 de milioane de lei. Cum sursa de finanțare era însă incertă, procedura a fost împărţită în două loturi, cu clauză suspensivă (achiziția se face când se obține finanțarea de la UE).

Acum s-a mizat strict pe procedura de achiziţie a autobuzelor electrice din primul lot (16 autobuze electrice de circa 18 metri, 16 staţii de încărcare lentă şi a patru staţii de încărcare rapidă).

Al doilea lot presupunea achiziţionarea a 30 de autobuze cu sistem de propulsie electric cu lungime de circa 12 metri, a 30 de staţii de încărcare lentă şi a şapte staţii de încărcare rapidă (contract de 77.568.706 lei, fără TVA). Pentru acestea, se aşteaptă încă sursa de finanţare.

La licitaţia anterioară pentru cele 16 autobuze electrice se înscrisese o singură firmă: Solaris Bus & Coach. Oferta producătorului polonez de vehicule de transport în comun a fost însă declarată incompletă de comisia de evaluare din cadrul Primăriei Craiova și, prin urmare, neconformă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS