Acasă Actualitate Cine va livra noile tramvaie pentru Craiova?

Cine va livra noile tramvaie pentru Craiova?

-

Noile tramvaie destinate transportului public în comun din Craiova au, în sfârşit, ofertanţi.

După două licitaţii eşuate din diverse motive, a treia s-a dovedit cu noroc. Chiar dacă termenul de primire a ofertelor a fost prelungit cu două săptămâni, la final au fost depuse patru oferte, toate de la firme din străinătate.

Doi producători din Turcia, unul din Polonia şi unul din Ucraina se luptă pentru a câştiga licitaţia de 170.000.000 de lei, fără TVA, pentru furnizarea a 17 tramvaie cu lungimea de circa 25 m. Este vorba de firmele Bozankaya Otomotiv şi Durmazlar Makine din Turcia, fiecare pe cont propriu, de Pojazdy Szynowe Pesa din Polonia şi de Tatra-Yug, din Ucraina.

Procedura de achiziţie a celor 17 tramvaie destinate transportului public din Craiova a fost lansată pentru a treia oară de Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației chiar de Crăciun. Asta după ce procedura a demarat prima dată în ianuarie 2019. A fost însă anulată în iunie, din lipsă de oferte, şi reluată în octombrie. Şi atunci a fost anulată, pentru o greşeală în caietul de sarcini.

De data asta, ofertele au venit, iar ministerul ar avea de unde să aleagă, în joc intrând producători importanţi din Europa. Criteriul de atribuire a contractului este „cel mai bun raport calitate – preţ“, unde componenta financiară reprezintă 80% din valoarea ofertei.

Restul criteriilor de care se va ţine cont în alegerea ofertei câştigătoare se referă la numărul suplimentar de călători transportați în picioare şi pe scaune, la perioada de garanție extinsă şi la consumul de energie electrică pentru tracțiune.

ȘTIRI VIDEO GdS

Cummins a anunțat că renunță la 230 de oameni, angajați prin agenți de muncă temporară

Cei 230 de oameni au contracte de muncă încheiate cu două firme de plasare de forță de muncă. Firmele i-au “închiriat” pe muncitori către Cummins. Dacă producătorul renunta la serviciile muncitorilor, ce se va întâmplă cu cei 230 de craioveni?

Orban: S-au luat măsuri pentru întărirea DSP-urilor

Premierul Ludovic Orban a declarat că ministrul Sănătăţii a luat măsurile pentru "întărirea" Direcţiilor de Sănătate Publică şi pentru derularea anchetelor epidemiologice...

Mircea Lucescu: După coronavirus, vom merge toți la psihiatrie

Reputatul antrenor Mircea Lucescu a discutat cu jurnaliștii de la tuttomercatoweb despre cum își petrece timpul în izolare și despre viitorul fotbalului. Ajuns...