21 C
Craiova
sâmbătă, 19 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Tramvaiele pentru Craiova, licitaţie cu termen prelungit

Tramvaiele pentru Craiova, licitaţie cu termen prelungit

Tramvaiele pentru Craiova mai întârzie. Licitaţia derulată de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei pentru achiziţionarea a 17 tramvaie noi destinate transportului public de călători din Craiova a suferit o nouă modificare.

Marţi, 11 februarie, era ultima zi pentru primirea ofertelor de la producători. Asta după ce licitaţia a fost reluată pentru a treia oară.

Termenul nu a fost însă suficient pentru depunerea de oferte, cu toate că s-a spus că firmele interesate au „contribuit“ la caietul de sarcini tocmai pentru ca lucrurile să se mişte mai repede.

Aşa că procedura a fost prelungită.

Noul termen de primire a ofertelor stabilit de minister este acum data de 25 februarie. Încă un răgaz pentru firme să vină cu oferte concrete.

„Avem toate garanțiile că, la această oră, s-a ținut cont de orice pretenții ale producătorilor și că ele sunt prinse în caietul de sarcini. Să sperăm că de această dată, după două încercări în care angajații Ministerului Dezvoltării au stabilit ce probleme au avut primele caiete de sarcini de nu s-a prezentat nimeni, o să avem câștigător și o să vină acele tramvaie electrice“, afirma, recent, primarul Craiovei, Mihail Genoiu.

Se pare însă că lucrurile nu au stat tocmai aşa, pentru că firmele care ar trebui să livreze tramvaie Craiovei nu s-au grăbit să vină cu oferte. Sau cel puţin au mai cerut timp pentru ofertare.

Tramvaiele pentru Craiova, licitaţie urmărită de ghinion

Licitaţia pentru cele 17 tramvaie destinate transportului public din Craiova pare astfel urmărită de ghinion. Lansată în ianuarie 2019, procedura a cam bătut pasul pe loc, din diverse motive. Licitaţia derulată de minister cu fonduri europene a fost anulată din lipsă de oferte în iunie 2019 şi reluată în octombrie.

S-a spus atunci că firmele constructoare nu s-au înscris la licitaţie din cauza termenului scurt de livrare. Adică 15 luni pentru primul tramvai, respectiv 22 de luni de la data semnării contractului pentru restul de 16.

În octombrie, când a fost reluată licitaţia, s-a spus că nu vor mai exista probleme. Asta pentru că în caietul de sarcini s-a ţinut cont de toate doleanţele constructorilor. Nu a fost însă chiar aşa.

Pe parcurs a apărut o altă problemă, iar procedura a fost anulată din nou. Motivul? O greşeală în caietul de sarcini, unde ar fi apărut o condiţie pe care nu putea să o îndeplinească niciun producător.

Greşeala ar fi fost îndreptată, iar licitaţia s-a reluat chiar în ziua de Crăciun, cu termen 11 februarie. Termen care acum a fost prelungit cu două săptămâni.

Termenul de primire a ofertelor pentru cele 17 tramvaie noi destinate transportului public din Craiova a fost prelungit până la data de 25 februarie. Până la achiziţionarea tramvaielor noi, pe trasee vor circula tot cele actuale, care au peste 35 de ani vechime.
Termenul de primire a ofertelor pentru cele 17 tramvaie noi destinate transportului public din Craiova a fost prelungit până la data de 25 februarie. Până la achiziţionarea tramvaielor noi, pe trasee vor circula tot cele actuale, care au peste 35 de ani vechime.

O avea parte Craiova de tramvaie noi? Indiferent de parcursul licitaţiei însă, tramvaiele nu ar putea ajunge în Bănie mai devreme de anul 2022. Până atunci, pe trasee vor circula tot cele actuale, care au peste 35 de ani vechime.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Liga 2 / CSM Slatina a spart gheaţa! Pandurii...

CSM Slatina a bifat primul succes din...

ȘTIRI GdS

Performanță de excepție! Raluca Olaru va juca finala de...

Raluca Olaru și Ana Friedam continuă să surprindă plăcut la Roma. Perechea româno-germană a reușit să se califice în marea finală din...

Putintseva, făcută „KO” de Simona! Kazaha s-a retras, Halep...

Simona Halep s-a calificat în stil de mare jucătoare în semifinalele turneului de la Roma. Românca pur și simplu s-a distrat, astăzi,...

Peste 1.300 de români, infectați cu Coronavirus în ultimele...

Numărul cazurilor de coronavirus din România a urcat la 111.550, după raportarea a de cazuri noi, potrivit datelor furnizate sâmbătă de Grupul...

Bărbat de 37 de ani, reținut pentru că șantaja...

Un bărbat de 37 de ani din Brezoi, județul Vâlcea, a fost prins, vineri, în flagrant delict în timp ce primea de...

UPDATE: Ce s-a întâmplat la nunta de rromi din...

Poliția a revenit cu detalii în scandalul provocat de organizarea nunții de rromi din cartierul Meteor din Târgu Jiu.

TikTok, plângere împotriva administraţiei Trump pentru că a blocat...

TikTok şi compania ByteDance Ltd., care deţine aplicaţia, au cerut unei curţi de justiţie americane să blocheze decizia administraţiei Trump de a...