11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDirectori din subordinea Primăriei Craiova, zburaţi din funcţii

Directori din subordinea Primăriei Craiova, zburaţi din funcţii

Unii directori din subordinea Primăriei Craiova vor fi zburaţi din funcţii.

La societăţile şi regiile din subordinea Primăriei Craiova se pregătesc schimbări la nivel de conducere. Mai exact, unii directori vor fi destituiţi.

Zvonuri în acest sens au apărut încă de săptămâna trecută, însă în primărie se lucra deja la proiectele de hotărâre privind destituirea unor administratori de SRL-uri sau directori de regii. Zvonul a devenit certitudine astăzi, odată cu postarea de pe Facebook a fostului primar al Craiovei, Olguţa Vasilescu.

Pe pagina sa de socializare, deputatul PSD a împachetat însă mutarea într-o altă formă. Şi anume aceea a craiovenilor nemulţumiţi de calitatea serviciilor oferite de regiile administraţiei locale.

Cum a ajuns Olguţa Vasilescu la această concluzie? Chipurile „după audienţe cu câteva sute de craioveni, la cabinetul parlamentar“, unde mulţi dintre aceştia i-ar fi reproşat „calitatea serviciilor oferite de regiile administraţiei locale craiovene şi atmosfera din aceleaşi regii“ şi i-ar fi solicitat măsuri.

Aşa că Vasilescu s-ar fi dus glonţ la primărie şi ar fi discutat cu primarul Genoiu şi consilierii locali. „Drept urmare, am avut discuţii cu primarul Mihail Genoiu şi consilierii locali pe această temă. Craiova merită servicii de cea mai bună calitate, iar managementul instituţiilor trebuie să fie unul pe măsura aşteptărilor!“, a scris Olguţa Vasilescu pe Facebook.

Directorii din subordinea Primăriei Craiova, schimbare politică?

În subordinea primăriei se află SC Termo Craiova SRL (condusă de Lorena Nicolăiţă), SC RAT SRL (administrator Marcel Tănăsescu), SC Pieţe şi Târguri SRL (administrator Alin Mărăcine), SC Salubritate SRL (administrator Mihai Butari), Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova (director Aurelia Filip) şi Compania de Apă „Oltenia“ (Adriana Cîmpeanu).

Dintre cei enumeraţi, se pare că doar unul va rămâne în funcţie: Mihai Butari, de la Salubritate. La fiecare dintre ceilalţi li s-ar fi găsit motive pentru a fi demişi.

„Nu mi s-a comunicat nimic oficial în legătură cu vreo schimbare din funcţie, dar dacă va fi aşa voi lua act de decizia conducerii primăriei şi a consiliului local. Nu am nimic altceva de comentat“, a afirmat, pentru GdS, Alin Mărăcine, administratorul SC Pieţe şi Târguri SRL.

„Zvonuri de genul acesta am tot auzit de când am venit la conducerea Regiei, dar eu îmi văd de treabă“, spunea, zilele trecute, şi Aurelia Filip, directorul RAADPFL Craiova. Administratorul SC RAT Craiova SRL, Marcel Tănăsescu, nu a putut fi contactat.

Reamintim faptul că pe seama directorilor de la SRL-urile din cadru primăriei s-a creat un scandal imens, în vară. Atunci, în Consiliul Local Craiova a fost aprobat cuantumul salariului lunar al fiecăruia: 9.734 de lei net.

Salariul net lunar al directorului executiv de la RAADPFL, Aurelia Filip, şi cel al directorului de la Compania de Apă, Adriana Cîmpeanu, ar depăşi 16.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS