10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Acasă Actualitate Administratie Scandal în CL Craiova pe seama salariilor directorilor de la SRL-urile primăriei

Scandal în CL Craiova pe seama salariilor directorilor de la SRL-urile primăriei

0
Scandal în CL Craiova pe seama salariilor directorilor de la SRL-urile primăriei

Scandal în CL Craiova, în şedinţa ordinară de joi, pe seama salariilor directorilor de la SRL-urile primăriei.

Proiectele de hotărâre privind modificarea contractelor de administrare ale celor trei directori de la SRL-urile din subordinea Primăriei Craiova au trecut de votul consilierilor. De fapt, din spusele executivului, nu a fost vorba decât de o transformare în cifre a salariului acestora. Care oricum era deja la nivelul maxim al indemnizației viceprimarului, de 16.640 de lei.

Aşadar, Marcel Tănăsescu – administratorul SC RAT SRL, Alin Mărăcine – administratorul SC Pieţe şi Târguri SRL şi Mihai Butari – administratorul SC Salubritate SRL aveau deja, din acest an, un salariu net lunar de 9.734 de lei.

Numai că în contractul lor de mandat nu era specificată şi cifra exactă. Doar menţiunea că „remuneraţia lunară nu poate depăşi nivelul indemnizaţiei lunare acordate prin lege pentru funcţia de viceprimar“.

Toate cele trei societăţi au un administrator care are un contract de administrare ce a fost aprobat prin hotărâre de consiliu, fiecare la vremea lui. În acel contract era prevăzut că indemnizația administratorului este la nivelul viceprimarului. Ei au primit dintotdeauna nivelul maxim al indemnizației viceprimarului, așa am stabilit noi (…) Deci noi nu facem acum decât să transformăm în cifre enunţul. În momentul în care s-a modificat salariul viceprimarului, s-a şi trimis cu adresă la societăți, iar acum transmitem suma fixă în ședință de CL, identică cu cea de atunci, a explicat primarul Mihail Genoiu.

Scandal în CL Craiova. „Domnule primar, ne luați de proști?”

Spusele edilului nu au avut darul de a linişti apele în Consiliul Local. Consilierii din partea PNL şi consilierul din partea ALDE, Dumitru Mănescu, au atacat executivul pentru cele trei proiecte.

Avem trei puncte care au fost și în luna iunie. Executivul le-a retras de pe ordinea de zi și eu am crezut că aceste puncte vor fi reanalizate. Singura modificare pe care am sesizat-o este că administratorul are dreptul să primească o remunerație lunară. De unde are dreptul acesta, în ce războaie l-a câștigat? (…) Deci, vă rog frumos să fiți mai atenți la creșterile salariale. Sunt destul de mari salariile bugetare față de mediul privat și ar fi bine să luăm un moment de respiro, a spus Dumitru Mănescu.

„Domnule primar, ne luați de proști? Este limita de sus a salariului viceprimarului. Nu este obligatoriu ca la un SRL să crească salariul administratorului!“, a adăugat Mănescu.

„Cuantumul maxim a fost votat în contractul de administrare, repet. Acum nu facem decât să punem cifra“, a răspuns primarul Mihail Genoiu.

Marian Vasile: Bugetarii de lux pe banii craiovenilor trebuie stopaţi!

În discuţie a intervenit şi consilierul local din partea PNL, Marian Vasile.

„A vorbit toată lumea şi nu a înţeles nimeni nimic. Când colegii mei spun că acestor administratori li se măreşte salariul, au dreptate. Dumneavoastră veniţi şi ne spuneţi că nu li se măreşte pentru că dânşii atât încasează acum. Da, că şi-au mărit cu de la sine putere, în ianuarie, şi acum dorim să intrăm în legalitate cu acest lucru. Peste tot în raport se face referire la o decizie a Curţii de Conturi. Unde este decizia, ce scrie în ea, ce este de ascuns? De două luni de zile nu ne prezentaţi această decizie. Vreţi să ne arătaţi acum acea decizie care stă la baza tuturor rapoartelor, dar pe care nu o vede nimeni. Este secret?”, a afirmat Marian Vasile.

Noi, consilierii, scoatem cu mâinile castanele din foc, fără să ştim ce scrie în acel document? Asta ca să înţeleagă şi craiovenii de ce spun toţi că nu li se măreşte, că aveau salariul acesta (…) Eu am apreciat faptul că au crescut salariile la bugetari, apreciez foarte mulţi colegi din primărie care muncesc şi care sunt plătiţi mai puţin decât merită, dar, totuşi, bugetarii de lux pe banii craiovenilor trebuie stopaţi!, a adăugat Marian Vasile.