10.8 C
Craiova
luni, 21 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Local Dolj Ateliere de vară pentru copiii defavorizaţi din Dolj

Ateliere de vară pentru copiii defavorizaţi din Dolj

Asociaţia OvidiuRo organizează Ateliere de Vară pentru copiii preşcolari defavorizaţi din comunele doljene Cetate şi Maglavit. Începând de săptămâna viitoare, cei mici pot să facă activităţi practice, să îşi arate talentul în muzică şi dans, sau să joace jocuri interactive împreună cu profesorii voluntari. Asociaţia doreşte să sporească experienţele de învăţare ale celor mici, care nu au posibilitatea să meargă la grădiniţă.

Programul Ateliere de vară pentru copiii defavorizaţi are ca scop oferirea unei experienţe de vară interesante şi distractive în acelaşi timp. Fiecare copil va primi o carte pentru acasă după fiecare atelier. Atelierele de Vară din Dolj vor avea loc între 8 şi 12 iulie. Programul este în fiecare zi, începând cu ora 09:00 până la ora 11:00.

Micuţii vor învăţa despre plante şi animale

Tema Atelierelor din acest an este „Lumea vie – plante și animale“. Fiecare zi de Atelier va explora această temă în moduri diferite. Prin activități integrate ce urmăresc curriculum-ul pentru învățământ preșcolar. Scopul este ca, timp de două săptămâni, să se creeze o comunitate de învățare prin joc, lectură, experimente și științe, muzică și mișcare. Toate aceste activităţi au scopul de a dezvolta răbdarea și autonomia, de a încuraja cooperarea, de a consolida cunoștințe și de a deschide pofta de cunoaștere celor mici.

Anul acesta, Atelierelor li s-a adăugat un modul de științe – Povești de Vară sub Lupă. Toate activitățile sunt susținute de materiale educaționale puse la dispoziție de OvidiuRo (de la numeroase cărți ilustrate la hărți, lupe, magneți, kituri de germinare și de igienă sau cărți pentru copii, acasă). Aceste materiale vor rămâne în grădinițe și vor fi folosite de copii, din toamnă.

Autor: Raluca-Maria Nedelea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:08:06

Gala UNITER la Craiova. Ion Caramitru, preşedinte UNITER: Chiar...

Gala Premiilor UNITER 2020 reuneşte două premiere....

ȘTIRI GdS

Ce-i mai trebuie stadionului de atletism pentru a fi...

Stadionul de atletism din Craiova nu este încă gata pentru competiții oficiale.

Cum a ajuns o școală din Craiova cu două...

Cum a ajuns o școală din Craiova cu două clase în scenariul roșu

Încep lucrările și la drumul județean Moțăței – Plenița

CJ Dolj a dat ordinul de începere a lucrărilor și la tronsonul II al DJ 561A, Moțăței – Unirea – Plenița – limita cu județul Mehedinți.

Lions Club Craiova a sărbătorit 30 de ani de...

Mai mulţi voluntari au ajuns astăzi în comuna Leu pentru a sărbători 30 de ani de activitate și voluntariat a LIONS CLUB...

Craiova văzută de pe bicicletă, în Săptămâna Europeană a...

Craiova văzută de pe bicicletă, în Săptămâna Europeană a Mobilității. Evenimentul va avea loc în Bănie, în zilele de 19 și 20 septembrie.

Percheziții la locuințele unui craiovean care ascundea un pistol

Poliţişti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Dolj și  Secției 2 Craiova au efectuat două percheziții domiciliare la locuințele unui...