13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAteliere de vară pentru copiii defavorizaţi din Dolj

Ateliere de vară pentru copiii defavorizaţi din Dolj

Asociaţia OvidiuRo organizează Ateliere de Vară pentru copiii preşcolari defavorizaţi din comunele doljene Cetate şi Maglavit. Începând de săptămâna viitoare, cei mici pot să facă activităţi practice, să îşi arate talentul în muzică şi dans, sau să joace jocuri interactive împreună cu profesorii voluntari. Asociaţia doreşte să sporească experienţele de învăţare ale celor mici, care nu au posibilitatea să meargă la grădiniţă.

Programul Ateliere de vară pentru copiii defavorizaţi are ca scop oferirea unei experienţe de vară interesante şi distractive în acelaşi timp. Fiecare copil va primi o carte pentru acasă după fiecare atelier. Atelierele de Vară din Dolj vor avea loc între 8 şi 12 iulie. Programul este în fiecare zi, începând cu ora 09:00 până la ora 11:00.

Micuţii vor învăţa despre plante şi animale

Tema Atelierelor din acest an este „Lumea vie – plante și animale“. Fiecare zi de Atelier va explora această temă în moduri diferite. Prin activități integrate ce urmăresc curriculum-ul pentru învățământ preșcolar. Scopul este ca, timp de două săptămâni, să se creeze o comunitate de învățare prin joc, lectură, experimente și științe, muzică și mișcare. Toate aceste activităţi au scopul de a dezvolta răbdarea și autonomia, de a încuraja cooperarea, de a consolida cunoștințe și de a deschide pofta de cunoaștere celor mici.

Anul acesta, Atelierelor li s-a adăugat un modul de științe – Povești de Vară sub Lupă. Toate activitățile sunt susținute de materiale educaționale puse la dispoziție de OvidiuRo (de la numeroase cărți ilustrate la hărți, lupe, magneți, kituri de germinare și de igienă sau cărți pentru copii, acasă). Aceste materiale vor rămâne în grădinițe și vor fi folosite de copii, din toamnă.

Autor: Raluca-Maria Nedelea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS