Polițiștii locali din cadrul Serviciilor ”Craiovița” și ”Brazdă” (inclusiv în ținută civilă) au depistat şi prins în flagrant, ieri, în Cimitirul ”Sineasca” și în zona apropriată, în flagrant 3 minori, cu vârste cuprinse între 13 și 15 ani, toți din Craiova, în timp ce sustrăgeau gențile unor doamne care efectuau lucrări de curățenie la monumentele funerare din incinta cimitirului.
Persoanele care au comis faptele au fost conduse la sediul Poliției Locale, unde s-au întocmit actele premergătoare impuse de legea penală, fiind ulterior predate, împreună cu procesul-verbal de constatare a infracțiunii, către polițiștii de la Poliția Municipiului Craiova – Secția 5 Poliție, în vederea continuării cercetărilor.
Poliția Locală nu desfășoară activități de pază a cimitirelor, această activitate fiind în sarcina administratorului cimitirelor.
Poliția Locală acționează în preajma cimitirelor sâmbăta și duminica, precum și cu ocazia marilor sărbători religioase, în funcție de situația operativă și doar pentru menținerea ordinii și siguranței publice și prevenirii faptelor infracționale și contravenționale, cu scopul de a asigura cetățenilor liniștea necesară pentru pomenirea persoanelor decedate.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.